Aydın, yaptığı açıklamada, Adıyaman’ın can damarı olan, çok önemli projelerini bakanlık bürokratları ile beraber oturup tek tek değerlendirdiklerini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bu konuda sürekli görüşme halinde olduklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Hangi projemiz, hangi aşamada, tıkanan projelerimiz var mı, bu projeleri hızlandırmak, yeni projeler ile ilgili ne tür taleplerimiz var, biz bütün bunları sayın bakanımız Adıyaman’a gelmeden önce bir masa çerçevesinde etrafında teker teker değerlendirdik. Yeterli neticeye ulaştık, açıkçası şuan Adıyaman’ın devam eden Orman ve Su İşlerine ait projelerin toplamda 1. 7 milyarlık bir bütçeyi buluyor. Eski para ile 1 kattirilyon 700 trilyona yakın bir maliyet. 89 ayrı müjde vermişti, bu müjdelerin toplam değeri bunun haricinde yapılan ciddi işler var. Büyük projelerimiz var. Bunlar Çetintepe Barajı, Besni, Gölbaşı'nda 300 bin dönüm arazi sulayacak. Gömükan barajı yine Adıyaman kuzey bölgesinde 80-90 bine yakın arazi sulayacak. Koçali barajı 200 bin dönüm arazi sulayacak. Koçali en önemli unsurlarından bir tanesi. Adıyaman merkezin içme suyu ihtiyacını da karşılayacak. 2060 yılına kadar Adıyaman merkez bütün içme suyu sorununu çözecek olan bir projedir. Yine göl gölet ıslahı, taşkın korumalar, içme suyu projelerimiz var. Erkenek , Recep içme suyu projemiz var. Bu projelerin hızlandırılması için sayın bakanımızın talimatları oldu. 2019 yılında Adıyaman’ın içme suyu projesini çözecek. Adıyaman, Samsat, Kahta üçgenindeki yaklaşık 200 bin dönüm araziyi cazibe ile sulayacak olan Koçali barajını artık bitirelim. Bir taraftan suyu toprağa verelim, toprak ile suyu buluşturalım. Adıyaman içme suyunu halledelim. Bu nokta da baraj inşaatı zaten yüzde 30 seviyelerinde fiziki gerçekleşme devam ediyor"

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha