5 yaşındaki Firdevs'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi ise gözlerden kaçmıyor. Adıyaman Mitingi'ni izlemek için meydana cihazları ile giden Firdevs, Erdoğan’ın televizyonlardan ve internetten sürekli videolarını izliyor.

Kızının durumu ile ilgili konuşan Baba Mehmet Koparal, kızım son 2.5 yıldır cihaza bağlı. cihaza bağlı olduğu için gecemiz gündüzümüz yok. Elektrik kesilince bir tedirgin oluyoruz. Bakımı çok zor, maddi olarak bayağı bir sıkıntı çekiyoruz" dedi. 12 saat işe gittiğini 12 saat boyunca da kızının başında beklediğini kaydeden Koparal, "2 tane çocuğum var. Onlarla bile ilgilenemiyorum. Firdevs, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir sevgisi var. Özellikle haberlede cumhurbaşkanımızı görmesi için açmamı istiyor. Haberlerde Cumhurbaşkanı çıktığı zaman 'Susun, Cumhurbaşkanıma bakacağım, ilacımı getirecek' diyor. İstekleri hep bu. Telefonumda bile Cumhurbaşkanımızı izliyor" ifadelerini kullandı. 

"BİR EVLAT ACISI DAHA YAŞAMAK İSTEMİYORUM" 

2010 yılında 1 yaşındaki Muhammed Emin isimli çocuğunu SMA hastalığından kaybeden anne Fatma Koparal ise "Kızım 3 yaşına kadar normaldi. 2,5 yıldır makinaya bağlı yaşıyor. 7/24 saat odanın içerisinde yoğun bakım tedavisi gibi tedavi görüyor. Sıkıntılar çekiyoruz. Sosyal hayatımı bitirdim. Ben sürekli kızımın bakımını üstledim. 8 aydır bu hastalığın ilacının çıktığını söylüyorlar. Televizyonlarda gördük. Ben bir anne olarak çok sevindim. 'Bizim de artık bir ümidimiz var' dedik.Kızım için 'ölür' dediler. Allaha şükür ama makinaya bağlı olduğu için kızım yaşıyor. Bundan önce benim bir oğlum aynı hastalıktan vefat etmişti. Ben bir daha evlat acısını çekmek istemiyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen anne Koparal, "Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Ben bir anne olarak onlara yalvarıyorum.Kızıma ses nefes olsunlar. Benim ve kızım bir ümidi var, bu ümidimizi kırmasınlar. Kızım da koşmak oynamak istiyor. Cumhurbaşkanımızı çok seviyor. Zaten televizyondan başka yaptığımız birşey yok. Cumhurbaşkanımız çıktığı zaman çok seviniyor, bakıyoruz ki gülüyor" açıklamasında bulundu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha