Özçakmak, yaptığı açıklamada, şire pazarı esnafının pestil, kesme, üzüm, sucuk, çökelek gibi eşyalar sattığını belirterek, bunların yeteri kadar denetlenmediğini savundu.

"Kışa girdiğimiz zaman da genel de pestil, üzüm sucuk, kesme gibi eşyalarımız gidiyordu.  Şimdi ise çok az gidiyor ve genelde dışarıdan gelen müşterilerimiz alıyor" ifadelerini kullanan Özçakmak,  bundan sonra işlerinin peynir, çökelek ve tereyağı olduğunu dile getirdi.

Şire pazarı esnafının temiz ve hijyenik çalıştığının altını çizen Özçakmak, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak şunları kaydetti:

"Esnaflarımız ise dört dörtlük ve temizdir. Vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz; el arabası üzerinde tenha köşeler de satılan yağ, peynir, çökeleği almamaları, bunun şire pazarından almalarını istiyoruz.  Çünkü köylü vatandaşlarımız peynirlerini sıcak suda kaynatıp temiz bir şekilde bize getiriyorlar ve bizde bunu halkımıza sunuyoruz.  Biz ise köylü vatandaşlarımıza şu şekilde ifade ediyoruz; peynirlerini kaynatıp güzel bir şekilde bize getirsinler ki vatandaşlarımız da memnun kalsınlar.  Adıyaman Belediyesi şire pazarını açmış ama şire pazarı dışında çok fazla bu işi yapan yerler var. Bunlara ruhsat vermemelerini istiyoruz.  Fiyatlar konusun da ise tabi dünyanın her yerinde ekonomik kriz var, tabi bize de yansıyor bu, köylü vatandaşa bile yansıyor. Bunun için biraz artış var ama çok fazla değil.  Peynir 10- 12 liradan  çökelek 5- 6 liradan yani çokta pahalı değildir"

- PİYASADA PARA YOK

Piyasada para olmadığına dikkat çeken Özçakmak, "Piyasanın canlanması için biran önce devletin bu işe el atması gerekiyor.  Piyasada para yok, piyasada para olsa canlılık olur. Çözüm olarak önerim ise;  hayvancılık günden güne azalıyor, bu konuda acilen devletin bir el atması ve bu konuda daha fazla çalışılması gerekiyor."şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha