Yaz mevsiminin en sıcak ve güneşin en etkili dönemini yaşadığımız bu günlerde güneş gözlüğü kullanımı arttı.

Piyasada “ucuz” olan ve gençlerin daha çok aksesuar olarak bilinçsizce tercih ettiği sahte güneş gözlüğünün göz sağlığı açısından birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdiğine işaret ediliyor.

"Küçük yaştan itibaren güneş gözlüğü kullanılmalı"

Doğru güneş gözlüğü seçimine ilişkin PHA muhabirinin sorularını yanıtlayan optisyen Mesut Karabiber, küçük yaştan itibaren güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini vurgulayarak, “Yaşanan hava kirliliği ve ozon tabakasının delinmesi ile eskiden olduğu gibi güneşten yararlı ışınları alamıyoruz, şu anda zararlı ışıklar gözümüze geldiği için gözde lekelenme, görüntüde bulanıklık ve ileri seviyede görme kaybına neden oluyor."dedi. 

Güneş gözlüğü her yaşta kullanılabileceğini belirten Karabiber, "Çocuklarda genelde 3 yaşından sonra kullanılmaya başlayabilir. Şu anda Adıyaman bölgesi malum sıcak bir bölge güneşli bir bölge ve bu güneşli olduğundan dolayı her yaş grubunun kullanması şart. Yolcuklarda, su kenarında ve güneşin yoğun olduğu bölgelerde kullanılması kaçınılmaz.” diye konuştu.

"Piyasada çok fazla kaçak ürün satışı var"

Karabiber, güneş gözlüğü alırken öncelikle garanti belgesinin kontrol edilmesi gerektiğine işaret etti.

Gözlüğün orijinal olup olmadığını sorgulanmasını tavsiye eden karabiber, sözlerini şöyle tamamladı:

“Maalesef piyasada şu anda çok fazla kaçak ürün satışı var. Ucuz olan gözlükler tercih ediliyor, görüntü oluyor ama sonrasını düşünmüyoruz. Gözlüğü aldıktan sonra sıkıntılar başlıyor. Gözlük camı boyaması kalkıyor, cam yapısında bozulmalar başlıyor ve dolayısıyla görme kalitesi düşüyor. Kapı önünde tezgahlarda satılan 5-10 liralık gözlüklerin nelere yol açtığını haber sitelerinde görmeye başladık. Plastik ve boyama gözlüklerin göze vereceği zararlara fırsat vermeyelim.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha