Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu, Yaman Medya Grup Başkanı İbrahim İnan’a, Perre Haber Ajansı Haber Müdürü Mahir Alan’a, bugün yeni yerlerine taşınmaları vesilesiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Pandemi nedeniyle ziyaretlerini istemeden geciktirdiğini ifade eden Barutçu, hayırlı olmasını temenni etti.

Barutçu, burada yaptığı konuşmasında, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Gece, gündüz bu süreçte sahadaydı, 300'e yakın sağlık çalışanı Adıyaman'da, özellikle pandemi suretiyle misafirhanelerde konakladılar, evlerinden, ailelerinden uzak kaldılar. O dönemde yeter ki vatandaşlarımız sağlıklı olsun, vatandaşlarımız mutlu olsun diye her türlü fedakarlığı sağlık çalışanın kardeşlerimiz gösterdiler."dedi.

"15 Temmuz itibariyle tavandan döne sermaye ödemesi sona erecek"

Sağlık çalışanlarının göstermiş oldukları fedakarlıkların karşılığında ek ödemelerin 3 ay boyunca tavandan ödendiğini anımsatan Barutçu, şunları kaydetti:

"Sayın bakanımız özellikle döner sermaye alan kuruluşlarda 3 ay boyunca hasta olmayacağı için hastanelerde birinci ve ikinci basamak sağlık kuruluşlarında ek ödemenin tavandan ödenmesi noktasında bir karar almıştı ve 3 ay boyunca ek ödemeler tavandan ödenmişti ama maalesef 15 Temmuz tarihi itibariyle bu tavandan döner sermaye ödemesi sona erecektir.

Biz buradan, sayın bakanımıza da buradan istirham ediyoruz. Zaten genel merkez yöneticilerimize bakan bey, bu konuyu iletmişlerdi. Döner sermaye de ki mağduriyetin sona ermesi ve 15 Temmuz’dan sonra da bu mağduriyetin düzeltilerek, arkadaşların tamamen döner sermaye almasının sağlanması yönünde talebimiz var."

"Aile hekimliği biriminde çalışanlarına düzenleme istiyoruz"

Aynı zamanda 1. basamak, aile hekimliği biriminde çalışan aile hekimi  ve aile sağlığı çalışanlarının da hasta ile ilk temas eden gruplar olduğuna dikkat çeken Barutçu, "Pandemi sürecinde çok ciddi fedakarlıklar gösterdiler. Göstermiş oldukları fedakarlıkların karşılığında aile hekimliğindeki arkadaşlarımıza da, bir düzenleme olmasını istiyoruz. Aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarımızın, yapmış oldukları fedakârlıkların karşılığını almasını da yine talep ediyoruz.

Bir diğer husus, sözleşmeli sağlık çalışanlarımızın kadroya geçişi, uzun yıllardan beridir sağlıkta yer alan 4A'lı süresiz 4B'li 4924’lü özellikle sağlık evlerinde çalışan ebe arkadaşlar var, vekil ebe ve hemşirelerimiz var, kamu dışı aile sağlığı çalışanı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın da kadroya geçmeleri yönünde talebimiz var. Bununla ilgili de bir düzenleme yapılmasını yine talep ediyoruz."şeklinde kaydetti.

-Halkımızı sağlık çalışanlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz

"Sağlıkta şiddet, konusu sağlıkta şiddet maalesef sağlık çalışanlarının kanayan yarası"diyen Barutçu, "Bununla ilgili birçok ciddi kanuni düzenlemelerde yapıldı ama bu kanun düzenlemelerin yapılmasına rağmen sağlıkta şiddet maalesef devam ediyor bizim bütün vatandaşlarımıza halkımızı gerçekten sağlık çalışanlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. inşallah sağlıkla şiddetinde son bulacağı günleri bekliyoruz."değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha