Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, yaptığı açıklamada, suç ve suçluyla erken mücadele için 155 Polis İmdat Hattının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Bir yılda 45 bin 81 ihbarın 16 bin 66’sının asılsız olduğunu bildiren Alper, şu bilgileri verdi:

"Suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması anlamında 155 ihbarlarımız büyük önem arz etmektedir. Değerli vatandaşlarımızın 155 polis ihbar hattına bütün yapacakları ihbarlar anında ve hızlı bir şekilde değerlendirilip, bununla ilgili çalışmalar yapılmaktadır. 2016 yılında Adıyaman il genelinde toplam 45 bine yakın yapılmış, bu da günlük ortalama 120 ihbar olduğunu değerlendiriyoruz. Bu yapılan ihbarları büyük bir memnuniyetle söylemem gerekiyor ki; yüzde 95'i asıl ihbar fakat ihbarları kategoriye ayırdığımız zaman 15 bin asayiş ihbarı, 12 bin trafik ihbarı ve sadece 500 civarında terörle mücadelede ihbarların geldiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz sadece asayiş ve trafik olaylarında değil, bu ihbarlarda olduğu gibi ilimizin ve ülkemizin genel sorunlarından birisi olan terör sorununa da kalıcı çözümler bulmak adına, teröre yönelik yapacakları ihbarları arttırma, vatandaşlarımızın daha bilinçli, daha duyarlı olmalarını emniyet müdürlüğü olarak bekliyoruz. Özellikle ülkemizde meydana gelen son olaylardan sonra kimlik bildirme kanun çerçevesinde tek kişilik evlerde kalan şahısların, araçların, bizlere bildirilmesi ve bunlara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi büyük önem arz etmektedir"

- TERÖR İHBARLARI BEKLİYORUZ

Vatandaşlardan terör ihbarı da beklediklerini anlatan Alper, "Adıyaman genelinde çok düşük sayıda olan terörle mücadele ihbarlarımız, daha da arttırılması büyük beklentimiz. Bu manada vatandaşlarımızın daha bilinçli, daha da duyarlı olarak 155 ihbarları yapmalarını bekliyoruz. Geçen yıl günde 120 tane ihbar yapılmış 155 polis imdat hattımıza. Bunların hepsi değerlendirilmiş, özellikle trafik konularında yapılan ihbarların yüzde 99'u gerçek ihbarlar, asayiş konularında ise yüzde 95'e yakın gerçek ihbarlardır."dedi.

- UYUŞTURUCU İHBARLARI ÖNEMLİ

Uyuşturucu ihbarları hakkında da konuşan Alper, konuşmsını şöyle tamamladı:

"Özellikle uyuşturucu madde konusunda buna eklemek istiyorum, yakın zamanda Narko Timlerimiz göreve başlayacak. Biz özellikle okul önlerinde çocuklarımızı zehirlemeye yönelik çalışmalar yapan kişileri yakalamak adına onlara tek tek sigara satan, uyuşturucu madde temini için yardımcı olan kişilerin yakalanması, yine metruk binalarda ilgisiz kişilerin geziyor olması, bu konuları bizlerle paylaşırlarsa emniyet müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapacağız"


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber