Abuzer İpekçi, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikle çocuklara ve ergenlik çağındaki gençlere hayvan sevgisini aşılamak için anne babaların kedi, köpek ile muhabbet kuşları, balık türü hayvanlar ile zaman geçirmesini önerdiğini kaydetti.

İpekçi, "Halkımıza çevremize canlı hayvanlar üzerinde bir şeyler sunmaya başladık bunu çocuklarımızın gelişim sürecinde ve insanlarımızın hayvan sevgisini aşılama yönünden faydalı olacağına inanıyoruz aynı zamanda çevremizdeki zarar gören hayvanları koruma altına alınmasına dahil bir şeyler sunmaya çalışıyoruz."dedi.

İpekçi, hayvanlarla zaman geçirmenin sağlık yönünden de bir çok faydası olduğunu doktorlar tarafından tavsiye edildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Akvaryum göz dinlenmesine iyi geliyor kuş sevgisi rahatlamaya baya iyi bazı müşterilerimiz stresli oluyor kuşlarla, balıklarla zaman geçirip bu şekilde de stres attıklarını söylüyorlar yine aynı şekilde bizde bu işi severek yaptığımız için bizde gelip kuşların sevgisi ile baya zaman geçirmiş oluyoruz, güzel bir etkinlik oluyor. Genel olarak muhabbet kuşları, kanaryalar, balık türleri ve papağanlar tavsiye ediliyor. Tabi Adıyaman küçük bir il olduğu için kedi, köpek üstünde daha iyi yoğunlaşmamıştır diğer batı büyük illere göre. Bizlerde genel olarak muhabbet kuşları, kanaryalar, balık türleri ve papağanlar tavsiye ediyoruz."

-"HAYVANLARIN KORUMALARI YETERSİZ"

İnsanların  hayvanları dışladığını ikinci plana attıkları ileri süren İpekçi, "Gerek sokak hayvanlarına, gerek evcil hayvanlara nasıl bir çocuğa bakılıyorsa bakılmalı. Sonuçta bunlarda dilsiz birer canlıdır, bunlarda bizim evlatlarımız sayılır, mamalarını yemlerini eksik etmeyeceğiz. Zarar gören hayvanları gerekli yerlere bildirip işlemlerini yaptırılmasını ve koruma altına alınmasını istiyoruz." dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha