14 Şubat Dünya Sevgililer  Gününe özel hazırlanan hediyelik çikolata, pasta ve oyuncaklar vitrinleri süsledi.

Ancak, kentte  bu yıl da koronavirüs salgınının vatandaşın hem alım gücünü olumsuz etkilemesi hem de hijyen konusunda daha temkinli olması nedeniyle pasta satışlarında düşüş yaşanmasına neden oldu.

"Dükkan da gördüğünüz gibi kimse yok"

Kent merkezinde pastane işleten Haydar Köse,PHA muhabirine yaklaşık 30 yıldır pastacılık mesleğini icra ettiğini söyledi.

Sevgililer Günü olmasına rağmen satışlardan memnun olmadıklarını anlatan Köse, "Yaklaşık 30 yıldır bu işle uğraşıyorum. 6 senedir de kendi iş yerimde çalışıyorum. Şuan da normalde zaten iş yok millet pek sevgililerini düşünecek halde değildir diye düşünüyorum. Onun içinde dükkan da gördüğünüz gibi kimse yok. Yani siparişlerde de çok azalma oluyor, yani ortalama paket servisi çokta iyi değil."dedi.

Vatandaşın özel günlerdeki siparişlerinde çok çeşitli sunum yapabildiklerini anlatan Köse, "Pastanın üstüne sevgilisinin resminin olmasını istiyor yada kalp şeklinde çikolatadan yaptıran oluyor. Güllerden çeşitli şekiller istiyorlar. Düğün pastaları şekilli isteyen oluyor." ifadesini kullandı.

"Evinizdeki hijyeni bizde de bulabilirsiniz"

Hijyen konusunda ise müşterilerin endişe duymamalarını, evlerindeki titizlikte üretim yapıldığını ve gönül rahatlığı ile pastalarını yiyebileceklerini vurgulayan Köse, şunları dile getirdi:

"Hijyen olmak zorundayız. Evinizdeki hijyeni bizde de bulabilirsiniz. Müşterilerimize imalatımızı görebilirsiniz, mutfağımızı görebilirsiniz diyorum. Yani ne kadar yasak da olsa, herkes evimizde daha sağlıklı diyorsa da bizde o kadar sağlıklıyız. Evinde zaman geçirmek için daha çok kek pasta yapıyorlar. Günümüzün teknolojisinden yararlanıyorlar. İnternetten bütün istedikleri tarifleri bulabiliyorlar. Onunla zaman geçirmek açısından yaptıklarını düşünüyorum. Öyle de olduğu zaman tabii insanlar diyor ki ben evimde yapayım hem zaman geçireyim hem de kendi elimle yapayım. O açıdan diye düşünüyorum.

Hijyen açısından pastanelerin belki ben 90'lı yıllarda bu işe başlarken 90'li yıllar ile şimdi ki arasında çok fark var. Şimdi bizde denetleniyoruz. İlaç firmaları ile aylık ilaçlama periyotlarımız var. Tarım İl Müdürlüğünün denetimi altında, mühendislerin denetiminde çalışıyoruz."

Köse, "Damak zevkine düşkün olanları kendine güvenenleri bekliyoruz. Her türlü siparişlerini üretmeye hazırız."diye konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha