Petshop işletmecisi Abuzer İpekçi, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında ailelerin çocukları için pandemi sürecinde evcil hayvan satın almaya geldiğini söyledi.

Çocukların evde hayvanlarla çok güzel ilişki kurduklarına işaret eden İpekçi, "Hayvan besleyenlerin  metabolizmaları, sindirim sistemleri, bağışıklık sistemleri güçlü oluyor. Özellikle kedi ve köpek besleyenlerin metabolizmaları çok daha güçlü olur."dedi.

Konuşma yeteneğine sahip kuş türlerine talebin arttığını anlatan İpekçi, şunları ifade etti:

"Muhabbet ve  papağan türlerine biraz daha talep çoğaldı. Aynı zamanda ithalat durduğu için talepte fazla olduğu için fiyat artışları oldu. Bu tabi üreticilerden kaynaklanan toptancılardan kaynaklanan bir durum söz konusu oldu. Bu bizimle alakası olmayan bir olay tabi ki; bizim çevremizdeki eş, dost ve çocuklara gereken yardımı bulunuyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Kardan ziyade biraz daha onları düşünerek evde yalnız kaldıkları için canları sıkılmaması için desteklerimiz oluyor. 

Öncelikle muhabbet kuşları konuşma yetenekleri fazla olduğu için muhabbet kuşlarında talep çok oluyor. Sonrasında papağan türleri bütçeye göre muhabbet kuşları en dip fiyatlı konuşan türleridir. Sonrasında Sultan Papağanı dediğimiz kuşlar, Jako bunlar sıralanıyor ama genelde en çok tutulan talep edilen muhabbet kuşları oluyor."

Hayvanların virüs taşımadığını ileri süren İpekçi, "Virüsle ilgili kötü bir yanı yok. Faydası var eksisi yok. O yüzden evinde hayvan beslemeyenlere tavsiye ediyorum hem zaman geçirme acısından çocukların gelişimi, çocukların ilgisi yönünde hayvan besleyen çocuklar biraz daha girişken ve insanlarla iç içe olmuş oluyorlar. Onun için genelde muhabbet kuşlarını tavsiye ediyoruz."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha