Vatandaşların son aylarda daha çok sabuna yönlendiğini belirten Şifalı Bitkiler İşletmecisi Gönül Poyraz, vatandaşların özellikle virüs sonrası sabun satışlarının arttığını kaydetti.

Poyraz, bu süreçte sürekli eller çok yıkandığı için çatlamalara ve kanamalara neden olduğu için cildi yenileme özelliği nedeniyle aynısefa sabunu önerdiklerini belirterek, antiseptik özelliği nedeniylede zerdeçal sabununu çok sattıklarını kaydetti.

Müşterilerin sabun kullanımından çok memnun kaldıklarını ifade eden Poyraz, şöyle devam etti:

"Her yerde de sıvı sabunlar, bitkisel sabunlar kadar etkili olamayabiliyor. Bıttım sabunu yüzde yüz doğal, ev yapımı satıyoruz. Yoğunlukla saç ve vücut antiseptiği için zeytinyağlı ve defneli sabunları satıyoruz. Her bir tanesi 5 lira, onlar özel paketli ürünler. Daha güçlü, 15 lira ile 10 lira civarı değişiyor ve şuan günde ortalama 25, 30 paket satıyoruz.

Ayrıca vatandaşlara uyarılarda da bulunan Poyraz, vatandaşların bu süreçte hijyenlerine daha dikkat etmelerini ve sıcak havalarda da gerekmedikçe dışarıya çıkmamalarına dikkat çekerek, "Günlük olarak sabah, akşam yıkayabilirler. Şu an havalar da çok sıcak zaten özellikle, kıyafet ve vücut temizliği, artı el temizliğine çok dikkat ederlerse bu süreci, biraz daha güzel atlatacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha