Oto Lastik bakım ve tamir ustası İshak Doğan, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, sürücüleri öncelikle kendilerini emniyete almalarını ve hız limitini aşmamaları konusunda uyarıda buluduklarını kaydetti.

Yaz ve kış aylarında lastiklerin koşullara uygun olarak bakım yaptırmalarını tavsiye ettiklerini belirten Doğan, fren balataları ve antifriz bakımlarının yapılmasını ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Uzun yola çıkmadan, hava koşullarını metrolojiden alınan uyarılara dikkat etmeleri lazım, aksi takdirde yolda kalabilme ve daha kötü sonuçlar elde edebilirler."dedi.

-"LASTİK ÖMRÜ, YAZ AYLARINDA AZALIR"

Sıcak havaların lastik ömrünü azalttığına  işaret eden Doğan, şunları ifade etti:

"Lastiği aşındıran tek şey ısıdır, ısı yüksek olduğu zaman hem erimesinde hem de sürtünmeden kaynaklanan erimeler hızlanır. Daha sıcak havalarda fren mesafesini korumalarını tavsiye ederiz. Lastik daha çabuk aşınır ve ömrü azalır. Aracın yakıt tasarrufu sağlaması açısından basınçlarının düzgün olması lazım, basınçların düzgün olduğu zaman aracın hem performansından hem de yakıt tasarrufu sağlanır. Öncelikle, hıza çok dikkat etmeleri lazım çünkü fren mesafeleri kış aylarında daha çok düşer, kış lastiklerin bakımını, diş oranlarına mutlaka dikkat etmesi lazım, kabak lastikleriyle kesinlikle yola çıkılmaması antifriz, yağ bakımı ve diğer bakımların mutlaka yapılması gerekmektedir."

Doğan, otomobil bakımının uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Araç bakımının tamamen profesyonel ellerde, profesyonel servislerde yapılmasını tavsiye ederim. Aksi takdirde istenilmeyen sonuçlar elde edebilirler. Sis farları ve aracın ironi ekipman olarak tanımladığımız yürür ekipmanı, mutlaka bilirkişi ve uzman ekip tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha