Giyim sektörü temsilcileri, velileri özellikle okul kıyafetleri konusunda uyardılar.

Cemre Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Halil Gülverdi, ailelerin çocuklarına kaliteli elbise almaları gerektiğine dikkat çekti.

Velilerin her yıl olduğu gibi bu yılda alış verişlerini son güne sakladığını aktaran Gülverdi, "Bu da hem aileler için hem işletmeler için, bizler için yani biraz sıkıntı çünkü ürün bulmakta zorlanıyor. Rahat giydiremiyorlar. Bu tarz günler olur, bayram günleri olur, ailelerin biraz daha böyle erkenden alış veriş yapmaları daha sağlıklı olur, sonuçta alacaklar. Aileler aldıkları ürünlere dikkat etmesi lazım. Bu okul kıyafetlerini profesyonel yerlerden alması lazım. Çünkü farklı yanlış kıyafetler veriyorlar. Tabi bizden almaları şart değil. Bizim gibi yapabilen varsa onlardan da alabilirler. Yanlış kıyafet alıp aileler sonra okuldan mağdur oluyor, renklerden dolayı zorluk yaşıyorlar. Alırken ya okula gidip bilinçli esnaftan almaları daha isabetli sağlıklı olur. Fiyatlarda çok fazla bir artış yok, bazı ürünler arasın da fiyat farkı var. Geçen yıl fiyatlar aynı zaten"dedi.

- KALİTESİNE DİKKAT EDİLMELİ

Ürünlerin kalitesine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Gülverdi, şöyle devam etti:

"Bu ürünleri çocuklar hafta da 5 gün giyecek. Kalitesine dikkat etmesi lazım. Bizim sattığımız ürünlerin yüzde 99’u kanserojen madde içermiyor. Bu çok önemlidir. Özellikle cilt rahatsızlığı olan çocuklar da kanserojen madde içeren ne olduğu belli olmayan kumaşlardan yapılan ürünleri alırken çocuklar rahatsız oluyor. Çocuklar da bilinmeyen cilt rahatsızlıkları oluşuyor. Aileler de bu rahatsızlığın kıyafetten kaynaklandığını bilmiyor. Çocukların yedikleri veya içtikleri şeylerden rahatsız olduğunu bilmiyor. Aldıkları ürünlere biraz daha dikkat ederlerse bizim gibi satış sonrası hizmeti veren, satış sonrası bir sorun çıktığı zaman müdahale eden ilgilenen yardımcı olan yerlerden almalarını tavsiye ederim" 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha