MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Sait Göksu, 6 bölge ilgili açıklamalarda bulundu.

Göksu, açıklamasında, 6 bölgede Adıyaman’ın genelinde organizenin içerisinde veya dışarıdan yapılacak herhangi bir yatırımda fark etmeksizin destekten faydalanabilineceğini belirtti.

Organize sanayi bölgesinin şehrin içerisinde kaldığına değinen Göksu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ama kendi emsallerimize baktığımız zaman çok güzel bir organize sanayimiz var. Organizemizde bazı eksiklerimiz var mı? tabi var. Daha önceden tahsis edilmiş o zamanlarda yatırımcı gelmemiş birilerine tahsis edilmiş bu insanlarında o günkü şartlarıyla vasıflarını yerine getiremediğinden dolayı atık pozisyonda bu parsellerimiz 6 bölge talepleri doğrultusunda gelen arkadaşlarımız olursa öncelikli buralarda nasıl hayata geçirebiliriz diye birlikte istişare edeceğiz. Yani atık pozisyonda olan kullanım alanını tekrardan faaliyete geçirebilecek. Yatırımcılar talep ettiklerinde kendi yapacakları iş alanları ile ilgili nereler uyumlu ise bir şekilde önermeye çalışıyoruz."

"Buraları daha hızlı şekilde faaliyete geçireceğiz" diyen Göksu, "Çünkü bunlar milli bir servet yani siz bir fabrikayı yapıp atık pozisyonda bıraktığınız zaman milli servetten gidiyor. Nasıl bir yol yaparken milli servet diyorsak, bacalarımızda ne kadar çok tüterse bu hem istihdam, huzur ve şehrin kalkınması için büyük bir değer.

Dolayısı ile buraya yatırım yapacak arkadaşlarımız olursa, öncelikle var olan yerlerimizin bir an önce aktif çalışabilir pozisyona getirilebilmesi için  konusunda gayretlerimiz var. İlçelerimizde de aynı problem var, önceliğimiz organize sanayi bölgelerimizin içerisindeki işletmeler anlamına ve amacına uygun olarak tamamen işletmiş oluruz. Daha sonra talep olursa, ikinci organize olmasa bile dışarıdan yatırım yapacak kişiler aynı statüden yararlanabiliyor."şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha