Muhtar İlik, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya'da bir oda başkanının 'Nemrut Dağı Malatya turizmine kazandırılmalı'  şeklinde yerel bir internet sitesinde yayımlanan haberi  izlediğini ve kamu oyuna duyurmak istediğini kaydetti.

-"MALATYA, ADIYAMAN TURİZMİNİN ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKSİN"

Yapılan habere tepki gösteren İlik, açıklamasına şöyle devam etti:

"Malatya'nın oda başkanı, sivil toplum kuruluşu başkanı, Malatya'nın turizminin öne gelmesi için Nemrut Dağı kazandırılmalı haberi çok kötü. Ben de bir oda başkanı olarak buradan bu bu haberi yayınlattıran oda başkanına soruyorum; bu haber gerçekten yıllardan beri çok gündeme geldi, geçmiş yıllarda Malatya- Adıyaman arasında adeta handikap oldu sosyal medya ulusal basında çok meydana geldi. Malatya'nın bir an önce adıyaman turizmini elinden çekmesin istiyoruz. Çünkü Nemrut Dağı Adıyamanındır  bunu dünya bilmektedir bu açıklamayı yapan yetkili kişiler, lütfen buna bir göz atsın. Nemrut Dağı Malatya'ya nasıl kazandırılmalı ?bu haberi hangi akla hangi şekilde göre vermiş ben de merak ediyorum."

-"ADIYAMAN, TURİZMİ İLE BÜTÜNDÜR"

Muhtar Mustafa İlik, "Adıyaman'ın  turizmi ile bir bütündür Malatya yıllardan beri Nemrut bizim diyor. Tepehan eteklerinden Nemrut Dağı'na kadar turistleri getiriyorlar ama ben Adıyaman'da yeterince turizme sahip çıkmadığını görüyorum. Turizm bir ilin bacasız bir fabrikasıdır.  Kalkınan iller var, Ürgüp var hemen yanı başımızda birçok illerde turizm alanları var. Şanlıurfa'da Göbeklitepe diye bir yer gündeme geldi Göbeklitepe küçük bir alan ama aylardan beri Türkiye'nin gündeminde. Göbeklitepe'ye  yerli ve yabancı turist gelip  geziyorlar. Hemen yanı başımızda Adıyaman'da 3 kilometre uzaklıkta olan Perre Antik kent var, yıllardan beri kent ne olacak? yani antikkent içler acısı. Biz kendi içimizdeki turizmi yeterince tanıtamıyoruz bu çok büyük bir acı. Nemrut'u Malatya sahip çıkıyor, Perre Antik Kenti tanıtamıyoruz."ifadelerini kullandı.

Göbeklitepe tanıtıldığında bütün gözlerin Göbeklitepe'ye çevrildiğini vurgulayan İlik, "Bunun yanı sıra daha yaz ayındayız Şanlıurfa ve Antep'te kurutmalıkla ilgili haberler yapılmakta. Adıyaman'ın perdesi var ama biz tanıtamıyoruz, çiğköftesi, üzümü, bademi var biz bunu tanıtamıyoruz. Urfa, Antep kurutmalık biber biberle kabakla tanıtılıyor bu gerçekten beni üzüyor. Bugün Adıyaman'a gelen turist sayısını gerçekten merak ediyorum yazın ortasındayız ve bugüne kadar bununla ilgili bir detay verilmedi. Adıyaman'a ne kadar yerli ve yabancı turist geldi gerçekten merak ediyorum turizmciler bu konuda sıkıntılı ilimizin gelişmesi için tanıtılması çok önem arz ediyor. Gençlerimiz boş, Mardin'e gidiyorsun Urfa'ya gidiyorsun oradaki gençler çocuklar yabancı dil biliyor. Yerli ve yabancı turistlere rehberlik ediyorlar. Bizim gençlerimiz şu anda nerede? Malatya'da kayısı da, ırgattalar.

-"YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"

İlik, gençlerin boş olduğunu ve kahve köşelerinde günlerini geçirdiklerine işaret ederek, şunları ifade etti:

"Ben buradan yetkililere sesleniyorum; bu sorunumuza ne zaman çözüm bulacaksınız ? Malatya, Nemrut'tan ne zaman elini çekecek? gerçekten merak ediyorum. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum. Adıyaman'a gelen turistlerin Adıyaman'ı yeterince tanımadı."

-"TURİZMLE İLGİLİ ESNAFIM CAN ÇEKİŞİYOR"

Adıyaman'a gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklamak için geldikleri otellerde kaldıklarını ve kentte vakit geçirmeden direk Nemrut Dağı'na geçtiklerine değinen İlik, "Güneşin doğuşu ve batışını orada izliyorlar, ondan sonra geliyorlar direk kendi memleketlerine veya diğer illere gidiyorlar. Benim Adıyaman'daki turizmle ilgili esnafım can çekişiyor. Bugün Adıyaman'daki turizm sektörüne ilgilenen ve turizm sektöründe ile ilgili hediyelik eşya getiren esnafım şu anda bitme noktasına gelmiş. İlimizin turizminin  kalkınması  için özellikle bu tür yanlışlıkları durdurmamız lazım."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha