Öztürkçü, yaptığı açıklamada, 12 Ay'ın Sultanı mübarek ramazan ayının idrak etmenn mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, orucun farz bir ibadet olduğunu söyledi.

Ramazan ayının önemli bir ay olduğunu vurgulayan Öztürkçü, "Bizim için, müslümanlar için çünkü Ramazan ayında yapılması gereken bazı ibadetler vardır ki ancak ramazan ayında yapılabilir. Ramazan ayına mahsustur. Her aylarda yapılmaz, bunlardan birisi dediğim gibi oruç ibadetidir, bir diğeri teravih namazdır, bir diğeri fıtır sadakasıdır. Bunlar ramazan ayında yapılması gereken ibadetlerimizdir. Ramazan orucu bizim üzerimize farz kılındığı gibi ayeti kelime de de açıklandığı üzere bizden önceki ümmetlerede farz kılınmış bir ibadettir. Ramazanın bize kazandırdığı hem maddi hem de manevi birçok faydaları vardır. Manevi faydaları arasında birliğimizi, beraberliğimiz, yardımlaşma duygularımızı, barışı, kardeşliği temin ettiği için çok önemli bir aydır. Bu ayda müslümanlar ibadetlerine daha çok önem verirler. İbadetlerini camilerde, cemaatle eda etmeye gayret ederler. Bir de oruca riya gösteriş karışma olmadığı için orucun sevabı, mükafafatı Allah katında çok büyüktür çünkü hadisi kutsi de Cenab-ı hak, bütün ibadetlerin sevabı birden ona kadar verilebilir, öyle büyük dereceleri vardır. Oruç benim için olduğundan dolayı mükafafatını ancak ben takdir edebilirim, ben verebilirim diye buyuruyor"dedi.

- ORUÇ NEFSİMİZİN TERBİYESİ İÇİN ÖNEMLİ

Orucun nefsin terbiyesinde önemli olduğuna dikkat çeken Öztürkçü, "Oruç önemlidir dedik tabi, insanı birçok şeylerden alıkoyar, insanı sabra alıştırır, insanın nefsini daha iyi terbiye eder, bu bakımdan nefsimize sahip çıkmamız, nefsimizi terbiye etmemiz adına yememe, içmemenin yanında bir de Cenab-ı Hakkın emirlerine uymamız, yasakladığı şeylerden uzak durmamız lazım gelir ki orucun, sevabına, mükafatına nail olabilelim. Bir diğer husus ramazanı şerif ayında ibadetlerimizi artırmamızın yanında fakir ve fukaraya da önem vermeliyiz. Onların da ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Tabi üzerimizde birçok haklar vardır. Diyanet işleri başkanlığımızın bu yılki ramazan teması üzerimizde hakkı var. Bu ramazan ve her ramazan veya her zaman bu bakımdan bu şekilde bizim nefsimize karşı olan görevleri bizim şahsımızın üzerindeki haklarımızın, çevredeki üzerimizdeki hakları, komşuların, annenin, babanın, birçok hakları var. Bu hakları bu mübarek ayda tekrar hatırlayacak, konuşacak varsa üzerimizde yapamadığımız inşallah bu haklarımızın en layıkıyla yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha