Araçların mevsim şartlarına hazır olmasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğuna işaret eden motosiklet ustası Mehmet Ali Çiçek, motosiklet sahiplerini kışlık bakım yaptırmaları konusunda uyardı.

Motosiklet Ustası Çiçek, "Motosiklet kışlık bakımlarında lastiklerin özellikle iyi olması lazım, dişli lastiklerle kışa girmek lazım çünkü fren mukabili daha iyi olur, fren balatalarının iyi olması lazım yani bakımı yapılmış motosikletlerle kışa girmek çok daha iyi çünkü yer zemin kaygan olduğu zaman, motosikletin durması, dönüşlerde kayması daha zor olur o yüzden kış aylarında sürücü arkadaşlarımız bunlara biraz daha dikkat etmesi lazım. Yağmurdan, soğuktan etkilenmemek için kışlık giysiler giyilmesi lazım, eldivenler ve kasklar, dizlikler bunların kullanılması şart. Can  güvenliği her şeyden önemli. Örneğin; araç binicileri mesela buharlı camlardan dışarıdakini göremiyor karşıdaki kişinin hatasını göreceksin, durma mesafeni ayarlayabileceksin ki ona göre hareket edeceksiniz."dedi.

-"BİR CİVATA, BİR FREN HAYAT KURTARIR"

Bir cıvatanın hayati önem taşıdığını o yüzden bakımların zamanında yapılması gerektiğini aktaran Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakımlar şart, bütün araçlarda bakım şart bakımları geldiği zaman biz muayene ediyoruz. Motorun, fren balatası zayıflamış, lastikleri zayıflamış, motorun yağı geçmiş, bunların bakımları yapılıyor. 'Bir civata hayat kurtarır, bir fren hayat kurtarır, bir far, korna  hayat kurtarır' düşüncesiyle hareket etmek gerekiyor. Motor bakımları 2.500 km ile 3.500 km arasında bakım yapılması gerekmektedir. Zaten bakımları geldiği zaman ustaların dedikleri yapılırsa, motor bakımı zamanında yapılırsa sorun olmaz. Yazın ölmüş ve uzun yola gitmiş lastikler ile değil, yeni lastiklerle motora uygun lastiklerle, yani her motorun kendine uygun lastikleri var o lastiklerle kışa girmek daha avantajlı."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha