Türkiye'nin en genç Yazarı Hüseyin Mirhat Coşkun, hem kitap yazıyor hem de kitap okumayı sevdiriyor.
İl içi il dışı birçok söyleşi ve imza gününe katılan küçük yazar Elmacık Ortaokulunda küçük okurlarıyla bir araya geldi.
İlk defa bir köyde söyleşi ve İmza gününe katıldığını belirten Mirhat Coşkun,"Bugün çok güzel bir gün ilk defa bir köyde söyleşiye katıldım ve imzalı kitaplarımı küçük okurlarıma dağıttım" diye konuştu.
Kitap okumanın öneminden bahseden Coşkun,"Ben başarımı çok kitap okumaya bağlıyorum. İyi bir okur olmadan iyi bir yazar olamayız. Yani çok kitap okumalıyız. Öğrencilerden hergün 1 saat ailece kitap okuma sözü alan Türk Edebiyatının en küçük yazarı Mirhat Coşkun;"Teknolojik aletleri doğru kullanırsak dostumuz, ama yanlış kullanırsak düşmanımız olur. Alanların aptal kutusu dediği televizyonu az izlemeliyim." şeklinde konuştu
Elmacık Ortaokul Müdürü Mehmet Fırat, ise "Küçük yaşta büyük başarıya imza atan Mirhat'a teşekkür ederim. Bu etkinlikte amacımız Mirhat'ın öğrencilerimize rol model olmasını sağlamak. Bu konuda amacımıza ulaştık" dedi.
Tüm öğretmen ve öğrencilerin katıldığı söyleşide programı organize eden Müdür Yardımcısı Yusuf Şana ise şunları söyledi: "Öğrencilerimize rol model olan Mirhat kitap okumayı öğrencilerimize sevdirdi. Kendisine çok teşekkür ederim" 
Elmacık Köyü Muhtarı Ömer Çetin ise,Küçük yazarı ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Mirhat çocuklarımız için iyi bir idol olacaktır. Emeği geçen herkese köyüm adına teşekkür ederim."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha