Kirişçi, kurban hizmetini Türkiye'de ve bir çok ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek, "Buradaki kardeşlerimizin selamlarını, gönüllerdeki sevgilerini, muhabbetlerini, kardeşliklerini ve kurban için kesmiş oldukları etleri gönül coğrafyamız da ki kardeşlerimize götürüyoruz."dedi.

-"BİZ ORAYA KARDEŞLİĞİMİZİ, MUHABBETİMİZİ ULAŞTIRIYORUZ"

Adıyaman'da en sıkıntılı evlere dahi et girdiğini ancak diğer ülkelerde yılda bir yada iki defa et yiyebildiklerini vurgulayan Kirişçi,  şöyle devam etti:

"Yaptığımız yardımlar çok değerli, ayrıca ülke olarak mazlum coğrafyalar Afrika, Filistin, Suriye, Arakan, Gazze, Mısır Türkiye'den en çok  umut ve bekleyiş içerisindeler, dolayısıyla biz bir şekilde bu umudu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 10 gündür Adıyaman Demokrasi Park'ında kurban bağışı standımızı açtık. Buradaki kardeşlerimizin kurbanlarını oradaki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Orada durumlar gerçekten çok sıkıntılı. Ben sadece bir örnek vereceğim, geçen yıl Sierra Leone da arkadaşlar kurban bağışına kesime gittiklerinde orada Türkiye'den kurban kesileceğini duyan bir bayan üç yetimi ile beraber yola çıkıyor ve yaklaşık 12 km yol yürüdükten sonra kurban eti dağıtılan yere geliyor etlerin bittiğini görünce oturup hüngür hüngür ağlıyor ve 'ben şimdi çocuklarıma ne vereceğim, ben bu çocuklara ne diyeceğim, yılda bir yada iki defa et yiyoruz bu şekilde ve ben bu ete kavuşamadım' diyor. Dolayısıyla şunu söyleyelim bizim şuan göndereceğimiz etler çok değerli ve çok anlamlı. Buradan öyle görünmüyor ama oradan oldukça kıymetli. Biz oraya kardeşliğimizi, muhabbetimizi ulaştırıyoruz. Bundan dolayı işte bu amaçla bizde buradayız inşallah bayrama kadar burada olacağız, kurban bağışlarınızı kardeşlerimize ulaştıracağız."

Fiyat olarak şunu söyleyelim Afrika'ya 720 TL ye kurban bağışımız var, Suriye, Türkiye, Arakan, Balkanlara bin 100 TL ve Filistin de bin 600 TL ye kurban bağışını yapıyoruz şuan elhamdülillah, yani kardeşlerimizin teveccühünü görüyoruz birde şunu söylemek lazım bizler kesmiş olduğumuz kurbanların videolarını bire bir kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Bu yıl inşallah Adıyaman'dan 2 kardeşimiz gidiyor. Bir kardeşimiz Somali'ye, diğer kardeşimizde Nijerya'ya gidecek ve orada inşallah Adıyamanlı kardeşlerimizin kurbanlarını orada kesip görüntülerini inşallah kardeşlerimize ulaştıracaklar ve ben bu anlamda bütün kardeşlerimizi İyilikder standımıza bekliyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha