Köroğlu, 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yaklaşık 8 gün önce başladıklarını, üniversitenin de açıldığını anımsattı.

Kendilerinin yaklaşık 8 gün öncesinden öğrencileri yurtlarda ağırlamaya başladıklarını anlatan Köroğlu, "İl müdürlüğümüz bünyesinde merkezde 3, Besni ve Kahta ilçelerinde bir tane olmak üzere toplam 5 yurt müdürlüğümüz var. Toplam kapasiteye baktığımız zaman 6 bin 722 kişilik bir kapasiteyi buluyoruz. Burada merkezde 3 bin 838 kız, bin 828 erkek, Kahta toplam kapasitemiz 394, Besni ilçemizde toplam kapasitemiz 662 olarak geçiyor. Özellikle barınma konusunda bugün bu sorunu kaldırmış, bu sorunla hiçi bir şekilde yüzleşmeyen ender illerden bir tanesini biz Adıyaman olarak görüyoruz. Şuan genel olarak yurtlarımızdaki doluluk oranımız yüzde 70 civarında bir doluluk oranına sahibiz. Önümüzdeki günlerde ekim ayı başında başvurularımız tekrar açılacak, yatay-dikey geçişle ilgili ek kontenjan, özel yetenekle giren öğrenciler bu sene de başvurularını yaptıktan sonra hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmadan yurtlarımız da biz barındıracağız"dedi.

- ÖĞRENCİLERİMİZE KENDİ EVLADIMIZ GİBİ BAKIYORUZ

Kredi yurtlar kurumunun devletin yurtları olduğunu hatırlatan Köroğlu, şöyle devam etti:

"Buraya gelen her öğrencimiz devletimize emanet edilmiştir. Gelen her öğrencimizi biz en az kurum personeli olarak kendi evladımız gibi karşılar o şekilde barındırma hizmetlerimizi sunarız. Yurdumuzda 2, 3, 4 kişilik odalarımız bulunmaktadır. 4 kişilik odalar 1+1 kişilik odalar statüsündedir. Yatma, çalışma alanı ayrı bütün odalarda banyo, lavabo içeridedir. Özellikle bu seneki artışla beraber yemek konusunda katkı bedeli olarak sunduğumuz oranlarda ciddi anlamda bir yükselme meydana geldi"

- CİDDİ KATKI SUNUYORUZ

Öğrencilere verdikleri katkıya vurgu yapan Köroğlu, "Yurt ücretleri 213 ve 237 lira olarak geçmektedir. Standardı yüksek olan yurtlarımızda hizmet kalitemiz gerçekten üst seviyededir. Bu konu da kredi yurtlar kurumu sön dönemlerde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri ile otel konforunda bir hizmet kalitesini sunmaktadır ve hizmet kalitesi de her geçen gün artırarak devam etmektedir. Yurtlarımız da sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerimizle biz katkı sunuyoruz. Bütün bu iş ve işlemler kurum personelimiz denetiminde gerçekleşmektedir. Sabah kahvaltısında öğrencilerimiz 3 lira 50 kuruşluk bir katkı sunarken, akşam yemeklerinde 7 lira 50 kuruş günde toplam 11 lira ayda 330 liralık bir katkı sunuyoruz. Bir öğrencimiz 213 liraya yurtta kalıyorsa kredi yurtlar kurumu kendisine 330 lira yemek yardımı yapmaktadır. Yemek fiyatlarımız piyasadaki yemek fiyatlarının yarısından aşağıdadır. Standartlar gerçekten çok güzel. Öğrencilerimizden geri dönüşümleri gördükçe biz daha mutlu oluyoruz. Tatilden gelen eski öğrencilerimizin gelişleri bir başkaydı. Yani uzun bir süre evinde kalan bir kişinin evine dönmesi mutluluğunu öğrencilerimizde birebir yaşadık, gördük, ifadelerinde bunu anladık. Standartlarımız çok iyi, personellerimiz bu anlamda yeterli donanıma sahiptir. Adıyaman’da kredi yurtlar kurumunda kalma düşüncesinde olan hiçbir öğrencimiz bugün itibariyle yurdun dışında kalmamıştır. Hepsi yurda yerleşmiştir. Önümüzdeki dönemde bu tür talepler en üst seviyede olumlu olarak değerlendirilecektir" ifadelerini kullandı.

- VELİLER MUTLU

Velilerin de mutlu olduğuna dikkat çeken Köroğlu, "Veliler gerçekten bu hizmetleri duydukça çoğu yani 'bizim evimizde bunlar yok' diyorlar, yani 'siz bu hizmeti bu şekilde, bu fiyata, bu kalitede mi sunuyorsunuz' dediğimiz zaman şaşırıyorlar. Örnek odalarımızı gezip, yemek listemizi gördükçe içleri huzurlu bir şekilde memleketlerine dönüyorlar"dedi.

- SOSYAL ETKİNLİKLER BÜYÜK ÖNEM ARZEDİYOR

Sosyal etkinliklerin öneminin altını çizen Köroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Soysal ve kültürel faaliyetler kredi yurtlar kurumunun olmaz ise olmaz faaliyet alanlarına dahil edilmiştir eskiden sadece sportif faaliyetlere yönelirken özellikle sürecin gelişimi kredi yurtlar kurumu değişim değil tamamen bir dönüşüm yaşadı. Özellikle son 5 yılda bu dönüşüm biz en ince detayına kadar gördük. 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi içerisinde 75 çeşit faaliyet geçirdik. Sosyal kültürel faaliyet geçirdik. Faaliyet sayımız totelde 160, bu faaliyetlere katılan öğrenci sayısı 23 bin, kapasitemiz 6 bin 722 ama bir öğrenci 10 faaliyette yer alabiliyor. Her türlü faaliyeti öğrencilere sunuyoruz. Öğrencilerimiz de bunu her fırsatta dile getiriyorlar"

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha