Köroğlu, yaptığı açıklamada, KYK Adıyaman il müdürlüğünde barınan öğrencilerinin yarı yıl tatillerini geçirmek üzere memleketlerine gittiğini söyledi.

Öğrencileri uğurladıklarını belirten Köroğlu, "Kredi Yurtlar Kurumu Adıyaman il Müdürlüğündeki yurtlarımız; bu sene bütün öğrencilerimizi, yurtlarda kalmak isteyen bütün öğrencilerimizin taleplerini en üst seviyede karşıladı. KYK yurtlarında kalmak isteyen hiçbir öğrenci dışarıda kalmadı. Biz gerçekten Adıyaman olarak çok iyi noktadayız. Hiçbir talebi geri çevirmedik. Kredi yurtlar Kurumu olarak Kahta, Besni Adıyaman Merkezdeki 3 yurt müdürlüğümüzde de toplam 5 yurt müdürlüğümüzün her biri dolum kapasitesi olarak yüzde 100'ün altındadır ve öğrenci taleplerini karşılamış durumdadır"dedi.

- KALİTE STANDARTLARIMIZ ÇOK YÜKSELDİ

KYK yurtlarında kalite standartlarının çok yükseldiğini vurgulayan Köroğlu, şöyle devam etti:

"Yurtlarımızın tamamı yeni. Kalite standartlarımız çok yükseldi. Barınma, beslenme, ısınma, diğer sosyal kültürel aktiviteler olarak, eğitim faaliyetleri olarak biz dolu dolu geçirdik. Öğrencilerimiz bu ortamlardan en üst seviyede istifade etme çabasında oldular. Eğitim faaliyetlerine katılımlar en üst seviyede idi. Öğrencilerimiz bu ortamları kendi evleri gibi gördüler. Oldukça huzurlulardı. Ciddi anlamda herhangi bir sıkıntımız olmadı. Çalışmalarımızın tamamı öğrenci odaklı olmasından dolayı öğrencilerimiz bunun bilincinde olduğu sürece, biz kalite standartımızı her geçen gün yükselttik"

- ÖĞRENCİLER HASRET GİDERSİN

Öğrencilerden yarı yıl tatilinde aileleriyle bol bol hasret gidermelerini isteyen Köroğlu, "Öğrencilerimizin dersleri ile ilgili sıkıntıları yok ise, bazen devamsızlık yaparak, biraz uzun süre ailelerinin yanında kalabilmektedirler. Bu sürede aileleri ile özlemlerini geçirmelerini, yeni eğitim-öğretim yılına daha güzel bir şekilde hazırlanmalarını, enerjilerini toplamalarını ve bu şekilde dönmelerini biz bekliyoruz. Bizlerde bu süre içinde yurt müdürlükleri olarak öğrencilerimizin azaldığı dönemlerde yurtlarımızda ufak- tefek teknik sıkıntılarımız var ise onları çözüyoruz. Detaylı temizlik, hijyen çalışmasını biz bu şekilde yapıyoruz. Öğrenciler geldiği zaman nezih ortamlarda barınma sorunu olmadan devam edeceklerdir"şeklinde konuştu.  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha