Kış mevsimine yaklaştığımız şu günlerde, kombilerin yıllık bakımları önemli bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor.

Uzmanlar, yılda en az bir kez yapılması gereken doğalgaz ve kombi bakımını henüz yaptırmamış olanları uyarıyor.

Kombi Yetkili Servis Uzmanı Haci Turhan, sıcak havaların bitmesiyle beraber, kışa üşüyerek girmemek için bakımlarının yetkili servislerde yapılmasını tavsiye ettiklerini kaydetti.

-"İŞİNİN EHLİ OLMAYAN TESİSATÇILIK TAMİRCİLİK YAPIYOR"

Kombi cihazının normal piyasadaki ürünlerden klima, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi gibi risksiz olmadığını tehlike arz eden gazla çalıştığını vurgulayan Turhan, şunları ifade etti:

"Her türlü elektrik ve gaz tehlikesi olduğundan dolayı doğalgaz bakımı yetkili servis dışında yapılması çok sıkıntılı ve tehlikeli bir durum, bunun maalesef yılda vereceğimiz 150, 200 lira bakım parası, bizi çok ciddi tehlikelerden koruyacaktır. 100 liraya 50 liraya internette, piyasalarda ön saflarda bulunan, servislerde yaptırmaya çalışıyoruz. Servis olmayan, işinin ehli olmayan kişiler  tesisatçılık, tamircilik yapıyor. Bir defaya has kombicinin yanında görmüş eline bir tane kontrol kalemi alıyor, kombi bakımı yapıyoruz diyor.

Kombi bakımı yaparken, içerisinde eksik bir parça, yanlış bir parça bırakıyor ondan sonra ben bir parça alıp geliyorum diyor, sonrada kombiyi o şekilde ortada bırakıp, kayıplara karışıyor.

 İşin teknik kısımlarını bilmediğinden dolayı, kombi daha sonralarında daha büyük masraflara daha büyük maliyetlere yol açıyor. Yetkili servis dışındaki bakımları kesinlikle tavsiye etmiyoruz."

-"DÜZ KOMBİ ALMALARINI TAVSİYE ETMİYORUZ"

Kombi alırken, yoğuşmalı kombiler artık, Avrupa enerji sınıfının verilmesinden dolayı yoğuşmalı kombiler, sıklıkla ön planda tutulduğunu belirten Turhan, “Düz kombiler bir iki yıl sonra hiç kullanılmayacak halden dolayı yedek parça sıkıntısı yaşanacak, düz kombiyi almalarını tavsiye etmiyoruz, yoğuşmalı kombilerde de marka ve yetkili servisinin olmasına, görünümün esenjör kısmına, kaliteli ürünlerle yapılmış marka kombiler alınmasını tavsiye ediyoruz."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha