Kongre sürecinin çok önemli olduğunu belirten Acar, “Çünkü önümüzdeki 2019 yılı seçim yılı. Hem yerel yönetimler, hem başkanlık seçimi olacağından dolayı bu dönem çok önem arz etmektedir. Çünkü bu seçilecek olan yönetimler ve başkanlarımız çok önemli iki seçim geçirecekler. Burada bunların seçilme aşamalarını kesinlikle sadece belli bir kesime sadece belli bir zümreye dayalı değil. Tamamen halkı kucaklayacak. Halkı toparlayacak. Mevcut durumu genişletebilecek arkadaşlarımızın kısacası tabana hitap edebilecek arkadaşlarımızın görev almaları önem arz etmektedir” diye konuştu.

"DAHA BİRİKİMLİ ARKADAŞLAR GÖREV ALMALI" 

Bu dönemin gerek ilçe başkanlıklarında, gerek il başkanlıklarında daha verimli, kaliteli, birikimli arkadaşların görev alması gerektiğini kaydeden Acar, “Bunu bir aile veya bir toplum veya bir grup dışında, Türkiye’nin tamamını, tüm insanları kucaklayabilecek anlayıştaki arkadaşlarımızın görev alması önem arz etmektedir. İnşallah bu dönem kongre sürecinin CHP’de bu şekilde olacağını düşünüyorum. Şu anki mevcut atmosferde çok adaylı değil de toplumun tümüyle barışık olan tek adaylı seçimler yaşanacağı umudundayım” ifadelerini kullandı.

“İL BAŞKANI KRİTERLERİ”

İl başkanlığının da önemine dikkat çeken Acar, “İl başkanlığı aynı zaman da bu ilçeleri de kontrol edip yönetecek bir kurum olduğu için önemli. İl başkanlığı ile ilgili zaten gerekli çalışmalar yapılıyor. Geçen hafta Şambayat belediye başkanımız ile birlikte genel merkeze bir ziyarette bulunduk. Orada gerek genel başkan yardımcılarımız ile gerek genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız bir görüşmede, Adıyaman’da nasıl bir il yönetimi olması konusunda biz de bilgilerimizi paylaştık. Bütün bunların doğrultusunda, buradaki parti büyüklerimizle, teşkilatlarımızla, üyelerimizle, delegelerimizle sık sık görüşmeler, toplantılar yapıp, Adıyaman’ın tümüne, her dilden, mezhepten insanlara partimizin kapılarını açabilecek, partimizi büyütebilecek, geliştirebilecek bir il başkanı seçmeyi umut ediyoruz. Kimse bu süreci ‘Ben ne olurum’ diye değerlendirmesin. Biz ne yapmalıyız? Nereye gelmeliyiz? Bunu konuşmalıyız. Çünkü hiç kimse, hiç kimsenin önünde bir engel değildir. Buralarda görev almak hakikaten emek işidir. Bu emekler hiçbir zaman boşa gitmeyecektir” dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha