Kap Cami Mahallesinde bulunun ve bir kralın inançları nedeniyle uyudukları sırada öldürüldüğü, başka bir rivayete göre ise savaş sırasında şehit düşen asker oldukları rivayet edilen ve içerisinde 7 kardeşin mezarlarının bulunduğu Kap Cami Mahallesi'ndeki 'Yedi Kardeşler' türbesinin bitişiğinde bulunan arazide 4 yıl önce iş makinesiyle düzeltme çalışması yapıldı. İş makinesinin arazideki çalışması sırasında türbedeki mezarların kemikleri gün yüzüne çıktı. 

2016 yılında türbe etrafındaki çalışmada kemiklerin gün yüzüne çıkmasın ardından vatandaşlar tepki gösterirken 4 yılın ardından ise kemikler hala ortalık yerde duruyor.

-"Kemikler adeta dışarıda bu bir ayıp, memleketimiz için ayıp"

Kemiklerin dışarıda bırakılmasını ayıp olarak niteleyen Kent Konseyi Başkanı Hacı Sinan Temel, türbenin yıllar önce çok kişi tarafından ziyaret edilen bir yer olduğunu söyledi.

Türbenin yan tarafında yürütülen çalışma sırasında kemiklerin ortaya çıkması ve sonrasında gerekli restorenin yapılmamasının üzüntü verici bir durum olduğunu belirten Temel, “Buradan yetkililere özellikle şunu iletmek istiyoruz, 7 kardeşler diye bir efsanemiz var, geçmişte öldürülen 7 kardeşler diye efsanemi değil mi? Burada yatanların kimliklerin kimlere ait olduğunu bulup halka doğru bilgiyi ulaştırması konusunda çalışma yapmalarını istiyoruz.” dedi.

Türbenin tarihi bir özellik taşıması nedeniyle hem bir ziyaretgah hem de şehrin hafızalarından biri olduğunu kaydeden Temel, türbe konusunda doğru bilgilere sahip olmak istediklerini dile getirdi.

İş makinesiyle yapılan çalışmanın türbeye büyük zarar verdiğini vurgulayan Temel, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

Kepçe ile girildikten sonra buranın halini görüyorsunuz. Kemikler adeta dışarıda bu bir ayıp, memleketimiz için ayıp, doğru bir şey değil. Bu konuda özellikle tez zamanda çalışmalar yapılması lazım. "

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha