Akdeniz, Karadeniz bölgesinden tüm çeşitlerin mevcut olduğunu belirten Kaplan, "İsteyen balığı alabilir. Balığın faydalarını saymak ile bitmez. A’dan Z’ye yararları mevcuttur. Mercan, deniz çutrası, istavrit, hamsi, dil balığı... Kılçık deniz balığında olmaz. Herkes gönül rahatlığı ile tüketebilir" dedi. 

Kaplan, "Bir evde balık kokmuyorsa doktor kokar. Biz bunu tercih ederiz. Önce balık tüketmeleri lazım. Evde balık kokar düşüncesi yanlış. Bugün Karadeniz'de her köşe başında bir balıkçı vardır. Tüketiliyor ki o insan balık satıyor. Biz de temizleme var. Onlarda temizleme de yok. Sadece pişirmesi düşüyor. İlk önce evlerinde balığa ailesine alıştırması lazım. Etin kendine göre vitamini vardır. Balığın kendi yöresine göre vitamini vardır" diye konuştu.  

BALIK TÜKETİMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Balık tüketiminin her geçen arttığını dile getiren Kaplan, "Evlerde pişirilme yönetimi olursa daha güzel olur. Biz çocuklarına balık yedirmeleri ve alıştırmaları, fırında, ızgıra da yağ da istenilen şekilde yapılır. Bu balıklar Norveç!ten geliyor. Önce İstanbul'a sonra Türkiye’nin her tarafına dağıtılıyor. Ben kendi ürünümüzün tüketilmesinden yanayım" ifadelerini kullandı.  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha