Yalçın, yaptığı açıklamada, Kuzey Irak bölgesinin çok önemli bir yer olduğunu ve Türkiye ile sınır olan bir bölge olduğunu anımsattı.

Barzani'nin referandum olayını çıkardığından bu yana yanlış yaptığını belirten Yalçın, "Gerek kendi halkını gerekse bölgeye bir kaos yaşatmak istiyor. Bunun belki kendisi farkında ama bunu dürtükleyenler var. Amerika ve İsrail’in arakasında duran. Ama bu referandum başarılı olmayacaktır. Ya geri adım atacak Barzani veya referandumda başarılı olmayacaktır. Çünkü böyle bir durum olduğunda bütün bölgesinde her kendisine ait olan yerleşim yerlerinde referandum yapıp işte biz bağımsız devlet oluyoruz demek yanlış olur. Yani çocuk oyuncağı olur. Bizim için çok zararları olur"dedi.

- TERÖR ÖRGÜTLERİNE FIRSAT OLACAK

Referandumun terör örgütlerine fırsat olacağını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Burada tabi PKK, DAİŞ yanlısı PYD’lisi bütün bunların orada toplanıp oradan güç alıp ve etrafa saldıracaklar. Biz Türkiye olarak buna karşıyız. Kesinlikle bırakmayacağız. Eğer böyle bir durum olursa Barzani kendisi de zararını görecektir. Orada büyük kaoslar çıkacak. Irak yıllardır, hep darbe yemiş, rahat yaşamamış, bugün bile rahat olmayan Irak daha da kötüye gidecektir. Merkezi hükümet de buna karşı. Türkiye, İran diğer İslam ülkelerinin hepsi karşı. Bizim bölgeye gelince de Güneydoğu Anadolu bölgesinin HDP yanlılarının da yüzde 50’den fazlası buna karşı. Ama ne akıldır Barzani'ye kimler ne akıl vermiş bunu biliyoruz. Kendinin de aklının başına toplaması lazım. Zararlı çıkacak olan da kendisidir. Kendinin halkı da zaten orada güzel bir yaşam var. Para, petrol var. Bütün ülkelere seyahat etme yetkiniz var. Ama bunu birileri kullanmak istiyor. Kullananlar İsrail ve Amerika arkasında da Avrupa Birliği. Bugüne kadar ne Avrupa Birliği ne Amerika’sı ne İsrail’i hiçbir zaman Türk milletine ve İslam ülkesine arkadaş, dost olmamıştır ve olmaz da. Bütün dertleri dünya da yaşayan İslam Topluluğunu biran önce yok etmek. Ama buna da Allah’ın izni ile güçleri yetmeyecektir. Arakan’da yaşayan o Müslüman kardeşlerimiz acaba devlete kurşun mu sıktılar. Devlete karşı mı geldiler. Pkk gibi dağlarda gezip askerlerini mi öldürdüler, hayır dertleri başka, bugün Bangledeş'e bile ne zorluklarla irtica kabul ettiler. Ama şunu da bilsinler ki Cenabı Allah’ımız bu ülkeyi ve bu milleti her zaman koruyacak ve kollayacaktır"   

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha