İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, Türkiye ve Adıyaman’ın ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Doğan,yaptığı açıklamasında, ülkenin ekonomideki son durumun oldukça karamsar bir tablo içerisinde olduğunu ancak ekonomi bakanının görevini terk etmesinin yada terk ettirilmesinin, ülkenin lehine olduğunu ve piyasalara, ekonomiye olumlu olarak döndüğünü söyledi.

"Demek ki bir şeyler ters gidiyor yönetenlerin bazıları bu işi yapmakta sıkıntıya düşüyor" şeklinde yorumlayan Doğan, "Hatta bu konuda sayın genel başkan ara ara şunu söylüyordu, 'Sayın Cumhurbaşkanı, damadınız paket açıklayamıyor gördüğünüz üzere. Siz damadı paketleyin ekonomi düzelecektir' diyordu. Hakikaten de paketlediği gün ertesinde piyasada olumlu cevaplar verdi."dedi.

Doğan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ekonomi de ama bir ülkenin gerçekleri var nedir o? Eğer siz üretmezseniz, ürettiğinizi satmazsanız, sattığınızdan döviz elde etmezseniz, ödemeler dengesinde vereceğiniz açık ülke ekonomisini her yıl katlanan bir borca sürükleyecektir. Siz 100 dolarlık alıyorsanız, 50 dolarlık satıyorsanız zararı nasıl karşılayacaksınız? boşuna. Bir de ülkenin bu gerçeğine göz yumup üretimden uzak sade tüketim yapan topluluk yaratırsanız son 15 yıl içerisinde ülkenin geleceği yer burasıdır.

2002 yılından itibaren dünyanın sıcak parası bol faize binecekleri yer arıyorlar ve Türkiye'yi bol miktarda çok düşük faizde krediler alarak kullandı. Yıllardır üretilen ve milli sanayiye mal edilen tesislerimiz kurumlarımız satıldı. Milyarlarca dolar nereye yatırıldı bu ülkede? İnşaata betona yatırıldı. İnşaat beton üretim olarak bir şey katıyor mu? katmıyor. O zaman ne yapacaksınız? Katma değer sanayi mamulleri üretip satacaksınız ki hem borcunuzu ödeyeceksiniz hem de topluma refah seviyesini yükseltmek adına bir şeyler veresiniz."

"Ekonomi dibe vurmuş sanayi perişan, esnaf perişandır"

Doğan açıklamasını şöyle tamamladı:

"Geldiğimiz noktada ekonomi dibe vurmuş sanayi perişan, esnaf perişandır sanayicilerin tamamı kendi gayretleri ile ayakta durmaktadır. İhracat yapabilen kendi yağında kavrulup ticaretten kazanan tek sektör tekstil sektörü, oda niye Çin'deki pandemi ve sonrası gelişen olaylara yönelik olarak Avrupa tekstile yönelik ithalatlarını Türkiye’den karşılıyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha