25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret eden Eskisaray Anaokulu ile Korucular Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, itfaiyecilerin haftasını kutladı.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik ve ekibi tarafından ağırlanan minik öğrencilere itfaiyecilik hakkında bilgiler veren yetkililer, ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunup, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerin oldukça verimli bir gün geçirdiğini söyleyen öğretmenler ise Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

İtfaiye Haftası kapsamında Koruyucular Anaokulu öğrencileri Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İtfaiye araç ve gereçlerini inceleme imkanı bulan öğrenciler, merak ettikleri itfaiyecilik mesleğini de daha yakından tanıdı.

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 25 Eylül-01 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla koruyucu anaokulu öğrencilerini ağırladı. koruyucu anaokulu Öğrencileri itfaiyecilik ve itfaiyenin yaptığı çalışmalar hakkında sorular yöneltti ve bilgi aldı.

Koruyucular Anaokulu Müdürü Ayşe Sevinç, "Öğrencilerimizi 25 eylül, 1ekim yangından korunma ve itfaiyecilik haftası ile ilgili bilgilendirdik. İtfaiyenin görevlerini olmazsa neler olabileceğini, yangından korunmak için neler yapılması gerektiğini anlattık. Bu çerçevede çocuklarımızla İtfaiye ziyareti yaparak, itfaiyecilerimizi onurlandırmak, çocuklarımızı da yaparak, yaşayarak bilgilendirmek istedik. Bu amaçla buraya geldik, bizleri de misafir eden itfaiyecilerimize teşekkür ederim." dedi.

-ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ, HEM EĞLENDİ

itfaiye Eri Mustafa Er, öğrencilere yangın, kurtarma ve deprem gibi alanlarda ilk müdahaleyi nasıl yaptıklarını; öğrencilere böyle durumlarda nasıl davranması gerektiğini anlattıklarını belirterek, şöyle devam etti.

"Bugün itfaiyemizi Koruyucular ana okulu ziyaret etti. Onlara itfaiyecilik hakkında çeşitli bilgiler verdik, o çocukları sevindirdik yangınla ilgili bilgi verdik, ateşten uzak durmalarını söyledik, itfaiyenin ne iş yaptığını söyledik, biz Adıyaman itfaiyesi olarak burada 12 itfaiye aracı, yaklaşık 80 itfaiye personeli ve 2 itfaiye istasyonun da Adıyaman halkına 24 saat 365 gün hizmet etmek deyiz. Elimizden geldiği kadar tüm yangınları ve itfaiye olayları, trafik kazalarını en hızlı biş şekilde müdehale etmek için çaba gösteriyoruz." 

Merak ettikleri soruları, itfaiye personeline soran öğrenciler, itfaiyecilik mesleğini uygulamalı öğrenirken çok eğlendi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha