Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, kent genelinde yapımı tamamlanan çalışmalar ve süren projeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Perre Haber Ajansı (PHA) muhabirine özel açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Can Erdoğan, ekonomik anlamda problem yaşamadıklarını ifade ederek, yılsonuna kadar hedeflerini gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. 

“İçme suyu olmayan köyümüz yok”

Kuraklık nedeniyle zaman zaman su kesintilerin yaşandığını ancak anlık müdahalelerle mağduriyetlerin önüne geçildiği kaydeden Başkan Erdoğan, “Adıyaman’da 453 köyümüz var, 507 muhtarlığımız var. Bunlara bağlı ayrı ufak ufak mahallelerimiz var. Bu köylerimizde öncelikle içme suyu olmayan köyümüz yok. Kuraklıktan dolayı sular bazen eksiliyor, azalıyor ama anında il özel idaresi olarak müdahale ediyoruz. Hiç para sıkıntımızın olmadığını diyebilirim, hemen müdahale ediyoruz sondaj ve çalışma yapıyoruz” dedi. 

“Hedefimiz yılsonuna kadar altyapısı olmayan köyümüz kalmaması”

Asfalt ve alt yapı alanında çalışmalarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Erdoğan, “Köylerimize asfaltsız yol yok denecek kadar diyebilirim. Şehrimizde yaklaşık kırsal kesimde 4 bin kilometre yol ağımız var. 4 bin kilometre yol ağımızın hepsi asfalttır. Her yıl olduğu gibi bakım ve onarımın çalışmaları periyodik olarak yapıyoruz. Bugüne kadar yüzde 90 köylerimizin altyapısı mevcuttur ve kalan bölümü de bütün hızıyla devam ediyor. Altyapı çalışmalarının olmayan köyümüze tamamlamak üzere çalışıyorum. Hedefimiz bu yılsonu itibari ile alt yapı olmayan köyümüzde kalmamasıdır. Bununla beraber altyapısı biten köylerimizin hemen ardından kilitli parke taşı yapımı devam ediyor. 2020 yılı sonuna kadar yaklaşık 3 milyon 6 yüz bin kilometrekare taş döşenmiştir. 2022 yılının sonuna kadar bu rakam 4 Milyon 500 bini bulur diye düşünüyorum” diye konuştu.  

Başkan Erdoğan, konuşmasının devamında ise, kent genelinde yapılan çalışmalar hakkında şunları kaydetti: “Öte yandan ufak ölçekli tarım sulama projelerimiz var onları gerçekleştiriyoruz. Çelikhan, Sincik, Kahta, Tut, Gerger gibi Adıyaman merkezde 8 ilçemiz var. Merkezle birlikte 9 ilçemiz var. Bunlara ufak ölçekli sulama projelerimiz var. Şuanda çalışmaları devam ediyor. Ayrıca bugüne kadar bütün tüm şehrimizde çöp toplama işlerimiz devam ediyor. Bu yıl itibari ile bütün ilçelerimizde çöp toplanıyor. Yeteri kadar çöp konteynırlarımız mevcut olup, eksik olan yerlerde anında müdahale ediyoruz. 12 çöp kamyonumuz hafta sonları dahil çalışıyor aralıksız, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için. Tüm köylerimizde larva ve haşere ile mücadele ediyoruz. Sivrisineklerin özellikle yazın bölgemizde rahatsızlığa neden oluyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bütün köylerimizde taziye evleri yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda. Taziye evleri çok amaçlı salonlar olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bazı ilçelerimizde köylerimizde işte Gerger, Kahta, Adıyaman merkez, Beşpınar Marina gibi yerlerde mesire alanlarımız için büyük yatırımlarımız vardır ve devam ediyor. Bu 2021 yılı içerisinde yaklaşık yatırım ile ilgili köy desteği yaklaşık 42 Milyon TL ödenek merkezi bütçede İl Özel İdaremize aktarıldı ve ilçelerimize dağıtıldı. Bunların hepsinin ihalesi yapıldı ve şu anda çalışmalar bütün hızı ile devam ediyor. İl Özel İdaresi bütçesinde yaklaşık yine 60 milyon TL yatırıma dönük yol, su, parke taşı gibi şeylerde programa alınmış, tüm hizmetlerimiz şu anda tüm hızıyla çoğu bitmiş çoğu son safhasında. İnşaatlarımız ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bununla beraber şu anda İl Özel İdaremizin tüm araç gereçleri köylerde sahalarda çalışıyorlar Cumartesi-Pazar demeden çalışmalarımız devam ediyor. Mevsim sonuna kadar Allah’ın izni ile hedeflediğimiz programladığımız işleri bitirip ve hedeflediğimizin çıtasını daha da yükselterek hizmetleri daha fazla yaptırarak gayret gösteriyoruz ki; her yıl olduğu gibi yaptığımız işin yüzde 20-30’un un üstüne çıkıyoruz. İl Özel İdaremizin başta sayın valimizin onayıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık ve ekibiyle, il genel meclis üyelerimizle, milletvekillerimizin çabalarıyla istişareleri ile güzel hizmetler ilçelerimize ve ilimize yapılıyor. Sürekli sahadayız yapılan hizmetleri inceliyoruz. Masada değil sahada karar veriyoruz. Şuanda bütün köylerimizde mahallelerimizde, mezralarımızda şehirle bir farkı kalmadığını diyebilirim. Çünkü şehirde olan tüm hizmetleri köylere de yansıtmışız. Buda Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan sayesinde.”

“Hizmet çıtasını yükselterek geliyoruz”

Başkan Erdoğan, konuşmasının sonunda ise, “20 yıldır her girdiğimiz seçimde çıtayı yükselterek daha da güçlü bir şekilde geliyoruz bunun sırrı da hizmettir, vatandaşımızla birlik beraberliğimizdir. Bundan sonrada yapılan hizmetler daha da devam edilecektir. Yapılan bu hizmetlerde sayın valimiz başta olmak üzere, özellikle Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın’ın çabaları ile milletvekillerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğiyle güzel hizmetler yapılıyor, yapılmaya da devam edecektir. Biz bu yola baş koyduğumuzda bu vatandaş halkımızın hizmetkarı olarak başvurduk. Biz hizmetkar olarak halkımıza gittik, milletimizde bizi seçtikten sonra biz hizmetkar olamaya da devam ediyoruz. Çünkü biz bu halkın istediği şekilde hareket ediyoruz. Halk ne istiyorsa biz onu yapıyoruz. Vatandaşımızı biz seviyoruz, halkımızın biz halkımızın 7 gün 24 saat emrinde olduğumuzu burada sizin aracılığınız ile ifade etmek isterim” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha