İl Emniyet Müdür Ergüder, yaptığı açıklamada, emniyet ve asayişin sağlanmasında en önemlisinin olayların önlenmesi olduğuna dikkat çekti.

"Sahada araç sayımızı ve personel sayımızı artırdık"

"Herhangi bir olay olmazdan önce alınacak olan önlemler ile beraber olayların önüne geçebiliyorsak en mutlu olduğum saha odur" diyen Ergüder, şunları kaydetti:

"Ama tüm tedbirleri aldık, buna rağmen olaylar yine gerçekleşmiş ise bu kez soruşturma safhasında olan arkadaşlarımızın hızlı bir şekilde gerçekleşen olayın faillerini suç delilerini elde edip adli makamlara çıkarmasını sağlarız. İlk olarak önleme dediğimiz en çok önemsediğimiz konu  bu çalışmaları yaptığımızda arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz değerlendirmede eksik olduğumuz veya ihtiyaç duyduğumuz araç gereç personel durumu veya nitelikli personel durumu olabilir. Bunların çalışmaları ile beraber oluşturduğumuz kadro ile olaylara müdahale ve öncesinde önleme faaliyeti içerisinde çalışmamızı yapıyoruz.

Bu analizleri yaparken iki şeyi gördük, baktık ki sahada fazla personelimiz yok hemen personelimizi arttırdık. Aracımız yok araç sayımızda arttırmamız lazım. Valimiz bu noktada kendileri de bizlere çok büyük bir öncülük yaptılar. Tabi bunun yanı sıra kendi imkan ve ikili diyaloglarımızla bundan bir buçuk yıl önce göreve başladığımda Gaziantep’te çalıştım. Tabi o dönemde bizlere araç takviyesi olarak Merinos Holding ailesi bizlere 3 araç verdi. Trafik ekiplerimizin kullandığı Mini Copper Atatürk ve Gölbaşı Caddelerinde gezen insanlarımızda ciddi anlamda bir farkındalık yarattıran aracımızı ve onun yanında 2 aracımızı onlar bizlere verdiler.

Yine 3 aracımızı Sanko Holding bizlere verdiler. 6 araç takviyemizi bir anda yapmış olduk. Ben her iki ailemize de teşekkür ediyorum."

"Araç ve personel takviyesi ile ihbar yerine ulaşım süremiz 3-5 dakika"

Bunun yanında Vali Çuhadarın öncülüğünde almış oldukları araçların da bulunduğunu aktaran Ergüder, "Dernek üzerinde aldığımız araçlarımız oldu. Gerek Adıyaman'da olsun gerek diğer illerde yaşayan hayırsever  vatandaşlarımızın katkıları ile aldığımız araçlarımız oldu. Araç kısmı ile takviyemizi bu şekilde oluşturduk. Bu bize ne getirdi ne kazandırdı biz bununda analizini yaptık. Örneğin bir bölgede ihbar geldiğinde biz araç takviyesi, personel takviyesi yapmazdan önceki ulaşım süremiz ortalama 7 ile 10 dakika arasındaydı. Biz bunu 3 ile 5 dakika arasında çektik. Meydana gelen olaya ne kadar erken müdahale ederseniz düşünün ki iki grup kendi arasında kavga ediyor. Belki siz zamanında müdahale ederseniz birilerin yaralanmasına veya ölmesini engellemiş olacaksınız."ifadelerini kullandı.

"Suçlar kendiliğinden azalmadı"

Ergüder, personelin görev yaptığı sahalarda ve alanlarda olayların yoğunlaştığı bölgelere göre yeniden dizayn ettiklerini işaret ederek, şöyle devam etti:

"Olayların yoğunlaştığı bölgelere yakın ekibiniz olursa ulaşım süresi de o anlamda daha kısa olur. Bu suçlar kendiliğinden azalmadı. Daha neler yaptık; tabi her şeyden önce ifade etmemiz gereken konu arkadaşlarımızın bu alanda ortaya koydukları azimleri ile beraber Adıyamanlı vatandaşlarımızın verdiği büyük destek. Valimizin öncülüğünde kurumlar ile beraber çok güzel senkronize olabilme durumu. Halkımıza empati ile yaklaşarak karşılıklı polis halk ilişkilerini en üst seviyeye çıkarma ile bunların hepsi gerçekleşmiş oldu."

"Asayiş ve Çocuk Şube ekiplerimiz, ocuklarla çok güzel bir gönül köprüsü kurdular"

Emniyet ve asayişin üst seviyede sağlanmasında insan kazanmanın çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Ergüder, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Biz insanımıza ayrım yapmadan geçmişte hırsızlık suçu işlemiş, uyuşturucu kullanmış olabilir ama ne olursa olsun bu insanlar bizim insanlarımız. Biz bunlarda vazgeçemeyiz, biz bu insanları kazanacağız ve kazanmak durumundayız. Bir insan bir insandır. Ne kadar çok insanımızı kazanabilirsek emniyet ve asayişimizde o kadar üst sevide sağlamış oluruz.

Suça sürüklenen çocuklarımız var. Bizim bu çocuklarımız 18 yaş altı çocuklar. Bu çocuklarımız gidip hırsızlık yapmışlar, suç işlemişler ama bunların içerisinde kazanacaklarımız olmaz mı?olur. Asayiş ve Çocuk Şube ekiplerimiz bu çocuklarımızın hepsini bir araya getirdiler. Bunlarla çok güzel bir gönül köprüsü kurdular. İnan ki suçların azalmasında o kadar etken var ki bir taraftan aracı bir  taraftan personeli bir taraftan insanı ayırt etmeksizin her birine olabildiğince dokunabilmek dediğimiz ve ulaşabilmek  dediğimiz halını hatırını sorabilmek dediğimiz durumları  onlar ile beraber yaşadığınız zaman sonuçlar kendiliği ile geliyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha