Adıyaman kent merkezinde 4 yıldır su kabağı süsleme sanatı ile uğraşan Bedriye Özer, sanat sokağında açtığı işyerinde hem su kabağı işlemesi yapıyor, ek olarak atık ahşaplardan işleme yaparak süs eşyası da üretiyor.

İşyerinde yaptığı kabak ve atık ahşap parçalarına işlemeler yaparak sanata dönüştürürken bunun yanı sıra ise talep edenlere gönüllü olarak ders veriyor.

Özer, PHA muhabirine yaptığı açıklamasında, rahatsızlığını kolay atlatabilmek için hobi olarak başladığı kabak süsleme sanatının artık gelir kapısına dönüştüğünü dile getirdi.

"Çok rağbet görüyor"

Kabak süslemelerinde yöresel el sanatlarına ait motifleri tercih ettiğini belirten Özer, şunları dile getirdi:

"Yaşadığım rahatsızlığı atlatmama destek olması için hobi olarak başladım. Adıyaman'da yöresel el sanatlarına dahil olduğunu düşünerek bu işi yapmaya karar verdim. Yaklaşık 4 yıldır su kabağından abajur üretiyorum. Çok rağbet görünce bunu meslek haline getirmeye çalıştım bir dükkan tutarak burada devam etmeye başladım. Adıyaman'da bu işi yapan çok kimse yok, parmakla sayılacak kadar diyebileceğim arkadaşlarım var.

Şahsıma ait dükkan açmak benim için onur verici oldu. Sosyal medya üzerinden gelen bir çok takipçilerim iş yerimi görmek istiyorlar özel dersler almak istiyorlar. Bende burada hem özel ders verip hem de mesleğimi icra ediyorum. İlk başta hobi olarak başlamıştım çünkü severek yapıyordum kabağın kokusu bana zevk veriyor yaptığın zaman kafandaki bütün kötü şeyleri atıyorsun psikolojik olarak bana çok etkisi oldu."

"Kabakların hanımefendisi diye anılmak istiyorum"

Otizimli oğluna da öğrettiğini ve çok faydası olduğunu aktaran Özer, "Ufak bir rahatsızlık geçirmiştim guatrdan bu sayede artık bunu takmamaya başladım artı biz dezavantajlı otizmli bir oğlum var hem o konuda ona da öğrettim ona da katkım olmuş oldu. Ona da çok faydası var. Bu mesleği seviyorum bunu yapmayı tercih ettim. Amacım usta olmak bu konu üzerinde çok güzel üstatlarım var onlar gibi 'kabakların hanımefendisi' diye anılmak istiyorum."şeklinde konuştu.

Kabak süsleme sanatının meslek olarak çok güzel ve tavsiye ettiğini belirten Özer, "İnsanlar bir kabağı yaptığı zaman kendileri de  hayran oluyor. Saatlerce bakıyorsun, rahatlıyorsun çünkü su kabağının rahatlatıcı etkisi de var."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha