-"ADIYAMAN, GIDA, TARIM HAYVANCILIK FUARINI BENİMSEDİ"
17-21 Nisan'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının 4'üncüsünü düzenleyeceklerini belirten Gül şöyle devam etti:
“Şuanda sektörün en iyi giden en güzel fuarı bölgemizde tarım bölgesi olduğu için Gıda, Tarım Hayvancılık Fuarı çok iyi geçiyor. Bizim, çevre illerden daha iyi geçen bir Gıda, Tarım, Hayvancılık Fuarı var. Bu fuar, geçmiş fuarlarda da kendisini ispat etmiş bir fuar. Adıyaman da bu fuarı benimsedi. Türkiye genelinde katılan sektörün lider firmaları da bu fuarda kendilerini ispat ettiler. Şu anda biz 1 yıldır çalışmalarına devam ediyoruz. Stantlarımız tamamen doldu. Şu anda çalışmalarımız, reklam bağlamında reklam ve ziyaretçilerimizle alakalı seminerler, toplantılar, yarışmalar devam ediyor. Biz geçen yıl buzağı güzellik merkezi düzenledik. Bu yıl da buzağı güzellik yarışması ve sektörle alakalı sulamadan tutun, fidancılığa, fidancılıktan tutun hayvancılıkla alakalı tohum iyi tarımla alakalı seminerler düzenlenecek. Şu anda seminerlerde sektörün uzmanları, profesörlerden tutun işin danışmaları, şuanda günlük 3 tane 4 tane fuarımız 5 gün boyunca orada seminerler düzenlenecek. Seminerlerde çiftçilerimize bilgiler vermek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğümüzle birlikte güzel bir çalışma, iyi bir hazırlık yapıyoruz. İnşallah biz de Medya Trend Fuarcılık olarak Adıyaman'da bölgenin en iyi fuarını sürdürülebilir halde yapmayı hedefliyoruz.”
-"2020'DE ULUSLARARASI ÇATA FUARLAR DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"
2020'de hem ulusal hem uluslararası çaplada fuarlar düzenlemeyi düşündüklerini dile getiren Gül, ekip arkadaşlarının ARGE çalışmalarını yapmaya devam ettiklerini kaydetti.
“Sektörde hangi fuarlarda açık var, Adıyaman'a biz hangi fuarları uygulayabiliriz diye Türkiye'nin birçok yerinde birçok fuara katıldık.” diyen Gül şöyle devam etti:
“Masala 2020'nin başında da evlilik fuarı planlıyoruz, bunun da müjdesini verelim. Evlilik fuarı şu anda sektörde birçok ilde yaygınlaşmaya başladı. Zaten dar boğazda olan ekonomiyi biz fuarlarla rahatlatmak istiyoruz. Çünkü suni, çok dalgalı bir ekonomi var. Bu sıkıntıları aşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımıza, çiftçilerimize daha iyi, daha kaliteli, daha ucuz ürünü nasıl temin edebiliriz derdindeyiz. Bu tür çalışmaları sürdürüyoruz. Yine Antalya'da fuarlar düzenledik. Önümüzdeki yıllarda Adıyaman ve çevre illeri hedeflemiyoruz sadece, bölgede ve yabancı ülkelerde de Arap Yarım Adasında da fuar planlamalarımız var. Biz bölge olarak Uzak Doğu’ya yine Suriye, İran, Irak, Katar, Kuveyt gibi, bağlantılar kurabileceğimiz, ticaret yapan, üretim yapan firmalarımızın da ikili ilişkiler kurabilmeleri hedefindeyiz. Bununla alakalı AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah biz Medya Trend Fuarcılık olarak, bu yıl uluslararası fuar belgemiz de çıkıyor, fuarlar yapma hedefindeyiz.”
-"FUARLAR İLE İLİMİZDE BİR MALİ AÇIDAN HAREKETLİLİK, BİR SİNERJİ OLUŞUYOR"
İnsanların fuarları artık özlemle beklediğinin altını çizen Gül, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Yaptığımız fuarlar, Şanlıurfa ve Adıyaman'ı baz aldığımız zaman sosyal ekonomik yapı olarak bir birine çok benziyor. ikizler, ikiz yapılar. Adıyaman da Şanlıurfa da kültürel etkinliğe aç. Kültürel etkinlik çok fazla olmadığı için, çok fazla bu tür etkinliklere karılaşmadıkları için insanlar fuarları özlemle bekliyor. Bizde bu fuarları çok sık yapmıyoruz. İstanbul ve büyükşehirlerde haftada bir, yakın şehirlerde ayda bir fuar var. Bizde 6 ay, 4 ay, 5 ayda bir fuar yapılabiliniyor. Bu da insanlarda özlem oluşturuyor. ‘Bir fuara gidelim, ne var ne yok, bizim işimize ne yarar’ diye perakende ya da toptan alımda firmalarımızda, firma sahiplerimizde, vatandaşlarımız da fuar özlemi içerisinde. Güzel oluyor, kötüsü olmaz. Ekonomiye canlılık katıyor. Vatandaş nezdinde bakarsak, ulaşamadığı, göremediği ürünleri fuarda görüyor. Ticari açıdan bakarsak, ilimizde bir mali açıdan hareketlilik, bir sinerji oluşuyor. Otellerimiz, restoranlarımız, herkes buradan faydalanıyor. Bir ticari sinerji olduğu için de bizim beklentimiz, sadece Medya Trend Fuarcılık para kazansın değil, bu fuarı bir çok ilde yapabiliriz. Bunun yetki belgesine sahibiz sadece. Ticaret Sanayi Odalarına başvurup ‘biz burada şu fuarı yapıyoruz’, kira bedelini öder yaparız her ilde ama biz Adıyamanlı olduğumuz için, Medya Trend Fuarcılık öz sermayesi Adıyaman firması olduğu için ilimizde bu etkinliği yapmak istiyoruz. İlimizde yapmak istediğimiz için Ticaret Sanayi Odası Başkanına ve yönetim kuruluna bu arada teşekkür ederiz. Bu imkânı sağladığı ilde bizde Medya Trend Fuarcılık olarak biz bu taşın altına gireriz. Çünkü hiç fuar yapılmamıştı. Medya Trend Fuarcılık olarak ilk fuarı, Mobilya ve İnşaat Fuarını yaptığımızda hiç fuar yapılmamıştı. Fuara ziyaretçi olarak giden profesyonel firmalarımız vardı. Vatandaşımızın tamamı profesyonel olarak fuara gitmemişti. Ama biz ilk yaptığımızda 2014-2015 yıllarında fuar yaptığımızda, ilk fuarımızı kurduğumuzda Adıyaman'da hiç fuar yapılmamıştı. Biz neyin ne olacağını bilmeden, Adıyaman'da bir kültürel aktivite olarak diyebiliriz böyle bir şey başlattık. Vatandaşlar bu konuda memnun bizde memnunuz. Ticari acıdan değil, biz bu etkinliği Adıyaman'da yaptığımız için Adıyamanlı olduğumuz için memnunuz.”

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha