Türkiye’nin sıcak şehirlerinden Adıyaman’da son günlerde hava sıcaklığının artması gündelik hayatı olumsuz etkiliyor.

Kentte etkili olan bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı giderek zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının gün içerisinde 46 dereceyi göstermesi bazı meslek grupları için çalışmayı çok daha zor hale getiriyor.

"Ocak başında sıcaklık 60-70 dereceye geliyor"

Fırıncı ustası Müjdat Atıcı, 20 yıldır fırın işlettiğini havanın ve fırının çok sıcak olmasına rağmen çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Fırıncılık mesleğinin zorluğunu anlatan Atıcı, PHA muhabirine şunları ifade etti:

“Şimdi ateşin başında bide hava sıcaklığını düşünürsek çok zor şartlarda çalışıyoruz. Neden derseniz dışarıda havanın yaklaşık 45 dereceyi bulduğu ama ocak başında sıcaklığın 60-70 dereceye geldiği bir noktadayız. Bu yüzden şu anda bu şartlarda çalışmak biraz zor.

Ekmek parası diyoruz; ekmek parası için şu anda çalışacak kalifiye eleman yok yani işin başında işi yapacak eleman bulamıyoruz. Pandemi döneminden sonra millet açız diyor, iş yok diyor, her tarafta iş var iş beğenmemezlik var. Şu anda görüyorsunuz fırındayız her tarafta personel eksikliği var personel eksikliğinden dolayı sıkıntı çekiyoruz. Ekmek parası sonuçta; mesleğimiz bu yapacak bir iş yok.”

"Bizde klimalı ortamlarda oturmayı isterdik"

Sıradan insanların ocak başında dayanamayacağını anlatan Atıcı, “Bizde isterdik dışarıda, klimalı ortamlarda oturmayı ama ekmek parası olduğu için mecbur ocağın başında çoluk çocuğumuza helal rızk götürmek için işimizin başındayız. Yapmasak ekmek çıkaracak insan bulamayız yani sonuçta her şey bir döngü şeklinde yürüyor.

Bu sıcaklığa zaten yıllardır bu mesleği yaptığımız için alışkanlık oluyor. Sıradan bir insan ocağın başında dursa havale geçirecek duruma gelir ama biz gibi insanlarda daha çok alışkınız meslek icabı.

Tabi ocak başında soğuk su içemiyoruz, bir de soğuk duş alma onun dışında bir sıkıntımız yok. Teri mizi soğutmadan dışarı çıkmamaya özen gösteriyoruz.”  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha