Ev kadınları, hobi olarak başladıkları örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan oyuncak sanatı olan amigurumi bebek sayesinde hem meslek öğreniyorlar hem de para kazanıyorlar.

Usta Öğretici Nadire Güven PHA muhabirine yaptığı açıklamada, amigurumi örgü bebek kursundan 15 kursiyerin katıldığını pandemi nedeniyle dönüşümlü olarak hizmet verdiklerini kaydetti.

"Almanya’dan büyük bir talep var"

Pandemiden sonra kurslara taleplerin arttığını aktaran Güven, "Kurslarımıza 18 ile 65 yaş arasında oluyor. Amigurumi kursu ev hanımlarımızda hem terapi olarak hem de psikolojik olarak iyi geliyor. Ekonomik olarak evlerine katkıda bulunuyorlar. Bazen dışarıya siparişler yapıyorlar. Yeni yetişen çocuklarımız için örgü bebekler diğer hazır satılan bebeklerden daha sağlıklı daha yaratıcı geliyor. Bu bebeklerin daha sağlık olduğunu bilgilendirmek için ellimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Bu bebeklerimizi yurt dışına sipariş üzeri de onları yapmaya çalışıyoruz.  Almanya’dan büyük bir talep var. Burası bir aile kurumu iş yeri değil de, bir aile olarak bir araya geliyoruz.” diye konuştu.

"Evimize katkıda bulunuyoruz"

Kursiyerlerden Aysel Kurtuluş, kursa 5 aydır devam ettiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Amigurumi bebeklerini hiç bilmiyordum, bu kursa ilk kez geliyorum. Önceden el işi felan yapıyordum ama bebek hiç yapmamıştım.  Bana yapamasın zor dediler ama ben bunu başardım. Bu işte benim hedeflerim var ilerleyen zamanda usta öğretici olmak. Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Burası adeta bizim için bir terapi gibi evde oturmak yerine burada hem meslek öğreniyoruz hem de evimize katkıda bulunuyoruz.

Sevgi Kurtuluş ise “Burası ev tekstili adı altında, elimizden geldiğince örgüyle alakalı en çok da amigurumi üzerine işler yapıyoruz. Bazen bir ürün elde ede bilmek için 11 ayrı parça elde etmemiz gerekiyor. Ev hanımları  monoton bir hayattan ziyade hayata dair ya da kendi gelişimlerine dair bir şeyler katmak istiyorlarsa kesinlikle gelip katılabilecekleri bir kurs. Monoton bir hayat yaşamak yerine bir şeyleri artış olsun diye zamanı değerlendirmek.” dedi.

Kadın Girişim Merkezi Koordinatörü Ramazan Dinç, ”Adıyaman Belediyesi olarak kursiyelerimize iyi bir hizmet vermek için mücadele ediyoruz. Amigurumi kursumuza bayanlarımızın ilgisi çok büyük özellikle amigurumi bebekler dışarda satılan hazır bebeklerden daha sağlıklı ev hanımlarımızın bu kurslara gelmelerini tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha