Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Uygulama Merkezi tarafından bünyesinde eğitim gören 168 çocuk günlük hayatta karşılaştıkları uygulamalar burada eğitim alarak hayata hazırlanıyor.

Yemek yapma, ütü yapma, alış-veriş ve el becerilerini geliştiren bir çok etkinliği bünyesinde barındırarak eğitim gören öğrencileri hayata hazırlayarak bunun yanında ise mesleki eğitim katkısı sunuyor.

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Uygulama Merkezi Koordinatörü Öğretmen Hasan Alper Kıran, "Toplamda 168 öğrencimiz var. Bunların 134'ü okullardan gelen öğrencilerimiz, geri kalan öğrencilerimizde evlerden servis aracılığıyla gelen öğrencilerimiz, eğitimini görüyor burada. Burada belirli eğitim alanlarımız, günlük yaşam becerilerimiz, günlük hayatta yapılan etkinliklerimiz, sabah kalktığımızda mesala yüz yıkamadan tutun, diş fırçalama, öğrencinin çorabını giymesine kadar günlük yaşam becerileri öğretiliyor. Burada mutfak becerilerimiz var. Mutfak becerilerinde makarna, kek yapımı, pudink buna benzer etkinlikler yapıyoruz"dedi.

- VELİLER MEMNUN

Velilerin memnun olduğunu belirten Kıran, şunları kaydetti:

"Öğrenci velilerimiz çok memnun. Buradaki ilgi alakalarından dolayı, çocuklarımıza verdiğimiz eğitimden dolayı çok memnunlar, onları yaşama hazırlıyoruz, sosyal faaliyetlere hazırlıyoruz. O yönden gayet memnunlar. Adıyaman Belediyesinin bu tür etkinliklerini halkımız çok olumlu karşılıyor. Tamamen ücretsiz, buranın tüm giderleri belediyemiz karşılıyor, maddi manevi tüm masrafları belediyemiz karşılıyor. Aileler bu durumdan memnun, servisimiz evden alıp tekrar eve bırakıyor. Yaptığımız ürünlerde sergilerimiz oluyor, yılın belirli günlerinde sergilerimiz oluyor, o sergilerde bu yapılan ürünler halkın önüne, protokolün önüne sergi olarak açıyoruz, çalışmaları gelip gezip görüyorlar ticaretimiz yok. Şimdi biz burada kullandığımız galoşları kendimiz yapıyoruz. Burada bulunan öğrencilerimize hem ders etkinliği olarak veriyoruz hemde çocuklara bir beceri kazandırmak için veriyoruz, hemde kendi ihtiyaçları karşılanmış oluyor. Kendi ihtiyacımızı, kendimiz karşılamış oluyoruz. Bu şekilde hem eğitim görüyor hemde buranın ihtiyacı karşılanmış oluyor. Birde ilerisi için önemli makineden alarak kendiside bundan para kazanabilir, ilerleyen süreçlerde kendisine iş imkanı sunulmuş oluyor". 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha