Adıyaman'da özel bir kurs merkezinde rehber öğretmen olarak görevini sürdüren Hüseyin Hazar, PHA muhabirine pandemi döneminde öğrencilerin merkezde aldıkları eğitim ve fiziki şartlara dair açıklamada bulundu.

Eğitimci Hüseyin Hazar, eğitim kurumu olarak pandemi sürecini en iyi şartlarda ve gereken önlemleri dikkate alarak ehemmiyetli bir şekilde sürdürdüklerini dile getirdi.

"Sınıfları 12 kişi ile sınırlandırdık"

Hazar, şu ifadelere yer verdi:

"Pandemi süreci hepimizi etkileyen bir sosyal sorumluluk bunu sadece kurumlar değil, normal vatandaşımızın da önem vermesi lazım. Kurumlarda verdiğimiz önem öncelikle öğrencilerimizin motivasyonunu sağlamak. Rehberlik olarak sağlık sorunlarını egale etmeden arka plana atmadan onları rahatlamaya çalışıyoruz. Sınıf içerisinde dizayn olarak aldığımız önlemler var. Sınıf içerisinde tekli mesafeyi koruyacak bir şekilde oturtuyoruz. Sınıfları 12 kişi ile sınırlandırdık. Öğrencilere derse kesinlikle maske takılarak katılmalarını zorunlu olarak belirttik. Soru çözümlerinde öğretmenlerimiz de hem siperlik hem de maske takılmasına dikkat ediyoruz. Sabahları da ilgili halk ve ilişkiler uzmanımız öğrencilerin muhakkak ellerini ilaçlamaları dezenfektan kullanmalarına dikkat etmelerine yardımcı oluyor, ayrıca ateşleri ölçülerek içeriye alıyoruz."

"Velilerimizin güven duymalarını istiyoruz"

Öğrencilerin özellikle öğlen arasında yemeğe çıkarken dışarıda sosyal çevre ile yüz yüze daha fazla iletişime geçmelerini önlemek amacıyla kantinde yemek çıkartıldığını ifade eden Hazar, toplumla iç içe katılmadan sadece grubun içerisinde tutarak akşam eve gönderdiklerini söyledi.

Hazar, pandemiye yönelik sağlık bilgilerinin de verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çocuklara da bu pandemi ile ilgili sağlık bilgileri veriyoruz özellikle milli eğitim bakanlığının veya sağlık bakanlığının paylaşımları haftalık veya aylık ne varsa bunları paylaşıma verip, çocuklarımızı bu konularda bilgilendiriyoruz. Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz, hijyen kurallarımız olmazsa olmazımız ve bu konuda da velilerimizin güven duymalarını istiyoruz. Pandemi sürecinde özellikle dershanelerde ki o yoğun kalabalık kitlesinin bir nevi önüne geçmiş oluyor. Kapasite yüzde 50 işleyecek, duyarlılık çok önemli ve herkes önemli olan bir diğer serüven de özellikle çok soru çözüm saatlerinde veya öğrenci ile bire bir uygulama da bu sosyal mesafe ve pandemi kuralları muhakkak uyulması gerektiğini özellikle de kurum içerisinde uyulması da ayrı bir şey."

"Veliler,öğrencilerin eve giriş-çıkış saatlerini kontrol altına almalı"

Velilerin, sakin olmalarını ve panik yapmamalarını istediklerini vurgulayan Hazar, "2020, 2021 eğitim öğretim yılı sonunda sınav muhakkak olacak ve bu sınavdan dolayı çocukları geride kalmaması için kesinlikle, destekleyici kurumlara yönelmesi gerektiğini hatırlatıyorum. Çünkü biz öğrencilerimizin meslek becerisi yönünden donatmaya çalışıyoruz ve bu öğrencileri de rakiplerinden geri kalmamak için motivasyon veli tarafından yapılmalı. Tabi velilerimizden, öğrencilerin eve giriş, çıkış saatleri ve zaman dilimlerine kesinlikle kontrol altına almalarını istiyoruz.  Bu kurallara uyarlarsa, her şey daha güzel ve düzenli olur diye düşünüyorum."şeklinde konuştu.

Hazar, eylül ayında lisans öğrencilerine sınav yapılacağını anımsatarak, "Hem eğitim bilimleri hem genel kültür ve genel yetenek sonra alan sınavı olacak, bunlar benim değerli meslektaşlarım. Bu son 1 ayda yapmaları gereken denemelere yönelmeleri, deneme de eksik çıkan veya unutulmuş olan konulara yönelmeleri gerekmekte ve tabi ki de sınav psikolojisi çok önemli sınavı yönetmeleri gerekir."dedi.

"Üniversite sınavında umduklarını bulamayanlar, önlisans sınavına sıkı bir şekilde çalışsınlar"

Pandemi sürecinde de sınav psikolojilisinin çok önemli olduğunu, sınavı iyi bir şekilde yönetmeleri gerektiğini söylediklerine değinen Hazar, şu tavsiyelerde bulundu:

"En iyi oldukları dersten başlamaları gerekir, bunlar öğretmen adayı olsak ta çünkü bizde sonuçta stresliyiz. Sonra ki sınav ön lisans grubuna olacak, normal ortaöğretim grubuna 2 yılda bir yapılan bir sınavımız var. Özellikle pandemiden dolayı istediğini bulamayan ortaöğretim yani üniversiteye hazırlık grubu öğrencileri kendilerini üzmesinler bilgilerini gözden geçirsinler ve sınava girdiklerinde çok güzel puanlar alacaklar. Belki burada bir memuriyet şansı veya farklı kurumlar da iş verme imkanı olacak. Bu açıdan belki de bir serüvendir yani, dikkat etmemiz gerekiyor. Yani bir nokta da bir şey kesilebilir ama başka yerler de yeni umutlar da olabilir ve bu yüzden de ortaöğretim sınavına da özellikle üniversitede umduğunu bulamayan arkadaşlarımızı da umutlarını yitirmemeleri açısından oturup sıkı bir şekilde yüklenmelerini istiyorum. Bilgileri taze sadece bunları gözden geçirmeleri, yoklamaları ve kendilerini denemeleri gerekiyor."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha