Bakır, yaptığı açıklamada, bütün velilerde bir telaş olduğunu, velilerin bir çoğunun çocuğunun yeni okula başlayacağını hatırlattı.

Çocukların ve velilerin heyecanının bir başka olduğunu vurgulayan Bakır, "Biz okul olarak öğrencileri ve çocukları ilk etapta alışsınlar diye çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Velilerin bu konuda yardımları oluyor. Biz velilerle de bu konuyu konuşuyoruz. Bunlar ilkokul için söylediğimiz konular" dedi.

- ARA GRUPLARI YAVAŞ YAVAŞ ALIŞTIRMALIYIZ

Öğrencilerin yaz tatilinden çıktığını anımsatan Bakır, şöyle devam etti:

"Ara gruplar var bunlarında ilk etapta okula sonuçta tatil döneminden çıktılar. Uzun zamandır ders çalışmıyorlar. Onları yavaş yavaş alıştırmalıyız. Daha okul başlamadan çocuğa 'hadi oğlum başla, çalışman lazım' gibi sözler duyuyoruz. Böyle olmaz, yavaş yavaş çocuğu alıştıra alıştıra ders çalıştırmamız lazım. Bu süreci bizim kontrolümüzde uzman rehberlerimizin kontrolünde devam edeceğiz. Çocuklarımızı motive ederek o rebilitasyon dönemini çocukları sıkmadan atlatarak. Daha sonra yoğun tempoya yavaş yavaş girmemiz gerekiyor"

- TEŞVİĞİ VELİLER SORGULATMALI

Devletin özel okullara öğrenciler için verdiği teşviğe de değinen Bakır, "Biz okul olarak velilere devlet desteğini duyurduk. Devletimiz velilere destek veriyor. Tabi bu teşviklerin kriterleri var. Bu kriterlerde bir puanlama sistemi var. Puanlama sistemine göre bütün çocuklar tercihlerini yapıyorlar. Annesi yok yada babası yoksa veya 5 kardeş okuyorsa veya sporsal bir aktivitesi var ise şehit çocuğuysa bu gibi buna göre puanlama sistemim var. Bu puanlama sistemine göre çocuğa teşvik çıkıyor veya çıkmıyor. Biz bunu velilerimiz ile paylaştık. Simya Koleji olarak bu konuda biz bilgiler verdik. Hatta 520-550-440 puan alan öğrencilerimiz de var. Bu teşvikler Eylül 15'de açıklanacak. O zaman velilerimiz puan sistemine göre, devletin belirlediği puan sistemine göre teşvik hakkı kazananlar belli olacak. Velilerimizle bu konuda bilgi alışverişinde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

- EĞİTİM UZUN VADELİ BİR İŞ

Eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen Bakır, şunları kaydetti:

"Eğitim, yapılabilecek en hassas iş. Çünkü herkesin en değerli varlığı çocukları herkes çocukları için çalışıyor. Herkes çocukları için uğraşıyor. Biz de bütün kurumlarımız da bu hassasiyeti gösteriyoruz. O çocukların hepsi bizim çocuklarımız gibi hassasiyetle yaklaşıyoruz. Bu böyle olmaz ise başarı gelmez. Onlar Türkiye’nin geleceği, biz olaya böyle bakıyoruz. Biz velilerimize şunları söylüyoruz. Çocuklardan hemen her şey beklemeyecekler. Eğitim çok uzun vadede getirisini ortaya çıkaran bir iş. Yani ben bugün sana özel ders aldırdım değil. Eğitim süreklilik gerektiren bir iş. Velilere tavsiyemiz çocukları küçüklükten yetiştirmeye başlasınlar. Yani şunu yapmasınlar sakın. Yani 11 yada 12. sınıfa geldiğinde özel ders verdiririm, dersaneye gönderirim diye bir şey olmamalıdır. O çocuğa 1. sınıftan itibaren sistemli olarak uzmanlar eşliğinde bunda bizim kurumumuz Simya kolejinden faydalana bilirler. Uzmanlar eşliğinde sistemli olarak o çocuğa her dönemin bilgisi verilmeli yani. Çocuk 9. sınıfta velinin düşüncesi daha 9. sınıf bir şey olmaz diyor. Hele bir 10-11’e geçsin. Böyle değil yani ilkokul bir de anaokulunda bu eğitim başlamalı, sistemli olarak devam etmelidir"

- İNTERNET KULLANIMI TAKİP EDİLMELİ

Velilere çocuklarının internet kullanımı konusunda da tavsiyede bulunan Bakır, "Biz okul olarak okul açıldığında bütün çocuklara bizim rehber hocalarımız telefon kullanımız ile ilgili yapılacak bir çalışmadan sonra yönlendirme yapacaklar. Teknolojik cihazları kullanımı konusunda bilgilendirmeler yapacaklar. Çocukların teknolojiye bağımlılık durumuna göre belirleyecekler. Sonuçta internet çok faydalı ama bir o kadar çok zararlı, nasıl kullandığına bağlı. Çocukların bir çoğuna bakıyorsunuz oyuna bir dalıyor 5-6 saat çocuğun hiçbir fizyolojisi çalışmıyor. Çocuk oyuna adaptasyon sağlamış oluyor. Sen oyun bittikten sonra çocuğa adını sorduğunda seni duymakta zorlanıyor. İlk etapta biz tabiki çocukların o durumunu tespit edip. O çocukları onlardan yavaş yavaş uzaklaştırmaya çalışacağız. Velilere tavsiyemiz bir kereden bunu yapmasınlar, yavaş yavaş çocukları cihazlardan uzaklaştırsınlar" diye konuştu.

- ÖĞRENCİ SERVİSİ KONUSU ÖNEMLİ

Son dönemlerde öğrenci servisi konusundaki tartışmalara da değinen Bakır, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Servis her okulun, her şehrin, ülkenin kanayan yarası. Servisle ilgili biz bu konuda çok hassasız. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz de sıkıntı yaşıyor muyuz, yaşıyoruz. Bunu en aza indirmeye çalışacağız. Tabi bütün okul yöneticileri eminim hassasiyetle dikkat ediyorlar ama serviste belli kriter yakalanamıyor. Velilere tavsiyem servis şoförünün numarasını alsınlar. Okul müdürü, yöneticisinin bütün hepsiyle irtibat halinde olsunlar. Servis şoförü ve yöneticiden ne istediklerini en başta istesinler. Ben gönderdim, gitti değil. Çocukları her gün iki günde bir serviste takip etsinler"           

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha