Doları olan vatandaşların bozdurarak makbuzunu Fuzul ev'e getiren müşterilerinden organizasyon ücretinde yüzde 15 ve 17 gibi indirim yapacakları öğrenildi.

Kampanyanın Türkiye genelinde 146 şubede başlatıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fuzul Ev Adıyaman Temsilcisi Mustafa Öztekin," Dolar, artışının yükselişini biz doğal bulmuyoruz. Çünkü dolar üzerinden Türkiye’ye adeta savaş açılmış durumdadır. Bizde bu tabloyu net olarak görüyor ve Fuzul Ev olarak bu sürece karşı bir tedbir almaya çalışıyoruz. Çünkü dolar normal seviyesinde değil ve çok ani yükselişler gösteriyor. 5 bin TL civarına dayandı, bu doğal bir süreç değil, normal bir süreç değil. Açıkça anlaşılıyor ki; Türkiye’ye karşı bir takım mecralar ciddi şekilde savaş açmış durumdadır. Vatandaş olarak da, şirket olarak da, duyarlı olmak gerekiyor. Bu aslında bir vatanperverlik tablosudur. Çünkü doların bu kadar ciddi şekilde yükselmiş olmasına karşılık, bu gidişat doğal bir gidişat değildir. Gerekiyorsa yastık altında beklettiğimiz dolarları piyasaya sürmek koşuluyla bize yapılan bu savaşa karşılık bir karşı cephe oluşturmak şartıyla cevap vermek durumundayız."dedi.

- 50 DOLAR ÜSTÜNDE BOZDURAN İNDİRİMDEN YARARLANACAK

Kampanyaya ilişkin bilgiler veren Öztekin, şunları kayedetti:

"Bizde şirket olarak bu tablo karşısında Fuzul Ev olarak Türkiye genelinde 146 şubemizde bir kampanya başlattık. 50 dolar, yani üstünü bozdurup bir şekilde bize ulaşmış olan her müşterimize yüzde 15 artı yüzde 17,5 civarında bir indirim uyguluyoruz. Aslında bu çok iyi bir indirim oranı olmasına rağmen, genel manada çok bir anlam ifade etmiyor. Buradaki gaye, yanan ateşe karşılık bir nebzede olsun İbrahim misali, karınca misali, ateşe su taşımak, yani duruşunu ve bir şekilde safını belirlemek. Bizimde gayemiz bu, duruşumuz bu, safımızı belirliyoruz ve diyoruz ki; ülke şuanda bir şekilde seçim sürecinde, tablo gibi ülke kaosa sürüklenmek isteniyor, bizde bu gidişatı görüyoruz. Bu tabloya karşı bir duruş sergilemek durumunda olduğunu hissediyoruz, dolayısıyla doların bu kadar hızlı bir şekilde yükselmesine karşı bir tedbir olsun diye böyle bir kampanya başlattık, kampanyamızı genel manada amacı hem duyarlılığı arttırmak hem de bir şekilde müşterilerimin izinde bu tablodan istifade etmesini  sağlamış olmak" 

- VATANDAŞLARI DAVET EDİYORUM

Vatandaşları dolar bozdurmaya davet eden Öztekin, "Vatanperver her kesin bunu yapmak durumundadır. Biz millet olarak zaten 15 Temmuz ruhunu yansıtmış, Çanakkale ruhunu yansıtmış toplumuz, yani dövizin bu kadar hızlı bir şekilde yükselmesi bizi hiçbir şekilde zora sokmaz ve millet olarak da, devlet olarak da boyun bükmeyiz, millet olarak şu bilinci daha geliştirmek gerekli. Belki dövizin yükselişi yanında bir miktar dövizi olanlar için söylüyorum; küçük olanlarda dövizin yükselişiyle beraber, örnek bin dolarınız var, dolarınıza karşılık 4 bin TL’lik bir değer taşıyorken,  5 bin TL çıkmış olup, bin TL kazanmış olabilirsiniz. Bu vatanperverlik değildir. Çünkü Türkiye genelinde her sektöre bu faiz olarak bu yansıdığı için bin TL karınıza karşı ülke genelinde çok ciddi zararlarla karşılaşıyorsunuz. Dün 3 bin tl olan bir buzdolabı, bugün 4 bin tl, dün 5 bin tl bandında olan bir elektronik eşya, şuanda 6 bin 500 tl bandında bu aslında bir çare değil. Biz buna karşı ciddi bir mücadele vermek hassasiyet göstermek zorundayız. Yastık altında beklettiğimiz dövizleri bir şekilde anında piyasa sürüp, bu heyecan, bu tansiyonu biraz düşürmek durumundayız. Bu bizce bir vatanperverliktir. Fuzul ev olarak biz de bu vatanperverliği gösteriyoruz. Dövizini bozdur, organizasyon ücretlerinde çok ciddi indirimler uygulamak suretiyle, ülke ekonomisine katkıda bulunmak, hem bize savaş açan bir topluluğa karşılık, bir düzene karşılık, bir anlayış şekli olarak, bir mantık olarak, bir hassasiyet olarak bunu yansıtmaya gayret ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha