İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin hayatını kaybettiği ABD saldırısını kınayan Doğan, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada bulundu.

Doğan, açıklamasında, sosyal medyada ve bazı çevrelerde komutan Kasım Süleymani için şehit olduğu yada olmadığı şeklinde  tepkisel yazışmaların paylaşıldığını ifade etti.

 Bu konunun Türkiye'de alevi yada sunni, iki tarafı da rahatsız edebilecek yazışmaların gereksiz olduğunu vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Bunu hiç birimiz unutmamalıyız ki yani orada alevi veya suni yaşayan arkadaşlarımız canlarımız, dostlarımız vardır. Geçenlerde sosyal medyada, kimileri komutana şehit diyor kimileri de başka tepkiler gösteriyor. Bunun ülkemizle ilgisi yoktur. Alevi de olabilir suni de olabilir. Türkiye'de iki tarafı rahatsız etmek için yazışmalara da gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür, bütün olarak kalacaktır."

- "ALEVİ, SÜNNİ KÜRDÜ,TÜRKÜYLE BİR BÜTÜNÜZ"

Doğan, Türkiye'nin alevi, sunni, Kürdü, Türküyle bir bütün olduğunun altını çizerek, "Derler ya hani, bir deli bir kuyuya taş atar, bir tane akıllı çıkaramaz. Biz o delilere meyil vermeyelim, kuyuya taş atmasın ki bizim akıllı insanlarımızda yorulmasın o taşı çıkarmak için. Bizler hepimiz Hz. Muhammed den gelmeyiz. Alevi, sünni, Kürdü, Türküyle bir bütünüz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet, barışık bir devlettir. Milleti birbirine karşı çok saygılıdır, bütünleşmeyi sever. Türkiye'de alevi, sunni, Kürdü, Türkü, Süryanisi bunların hepsi birlikte yaşar, hiçbir ayrımı olmamıştır ve olmaz da." dedi.

-"TEZKERE ÇIKMASI BİZLERİ AŞAN BİR OLAYDIR"

Hasan Doğan, "Libya'ya TBMM'den tezkere çıkması bizleri aşan bir olaydır. Sayın Cumhurbaşkanımız, uygun görmese meclise sunmaz, meclisimiz de doğru karar verdiğine inanıyorum. Oraya gidecek askerlerimizin Allah yardımcı olsun. Sağ salim gitsinler gelsinler. Görevlerini tamamlayıp ülkesine, anasına, babasına ve sevdiklerine kavuşmalarını yüce Allah'tan diliyorum."şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha