AK Parti Adıyaman İl Başkanı Dağtekin, Perre Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti olarak bu yıl  ‘Türkiye Sevdasıyla Yaşımız Hep 18’ temasıyla kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek,   Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde geleceğe emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.
-"TECRÜBE ESASLI OLAN TEŞKİLATIZ"
Dağtekin, tecrübe esaslı olan bir teşkilat olduklarını vurgulayarak, " Her ne kadar partimiz 2002 yılında kurulmuş olsa da temsilcisi olduğumuz bu dava binlerce yıllık geçmişe sahiptir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi AK Parti maziden atiye giden kutlu yolculuğun adıdır. Teşkilatlarımızda bu şuur ve azimle çalışmalarına devam etmektedir” dedi.
Adıyaman teşkilatı olarak milletvekilleriyle, teşkilatlarıyla, belediye başkanlarıyla, il genel ve belediye meclis üyeleriyle,  tam bir uyum,  birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku içerisinde Adıyaman’a hizmet etme gayreti içerisinde olduklarının altını çizerek şunları söyledi.
" Teşkilat olarak her zaman sağlam bir alt yapıya sahip olduk. Ve her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Ayrıca son dönemlerde yaşanan gelişmelere baktığımız zaman liderimizin haklılığı, davamızın haklılığı da daha iyi anlaşılıyor. Dolayısıyla bize düşen görev ve sorumluluk ne ise onu hakkıyla yerine getirmemiz gerekiyor. O gün ne yapılacaksa, o günün hakkını vermeye gayret ettik. Örneğin haftanın iki gününü vatandaşlarımızla buluşuyoruz. AK Parti olarak her zaman vatandaşların yanında yer aldık, onların sevinçlerine ve dertlerine ortak olduk. Hangi hemşehrimiz gelmişse, ne sorunu varsa bu sorunuyla birebir ilgileniyorum. Mutlaka onu ulaştırılması yer neresiyse ulaştırıyorum. Derdi neyse dertleniyorum, kendisini dinliyorum. Elbette sadece ben değil başka Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın olmak üzere milletvekillerimizde hem Ankara’da hem de Adıyaman’a geldiklerinde sorunların çözümü noktasında büyük gayretler sarf etmektedirler. Gençlik kolları, kadın kolları teşkilatlarımız, canla başla mücadelelerini vererek gençlerimize, kadınlarımıza nasıl ulaşabiliriz, ulaşamadıklarımızı nasıl tekrar bu teşkilata kazandırabiliriz mücadelesi içindeler. Şunu samimiyetle söylemem gerekir ki, sadece Adıyaman siyasinde değil Türkiye siyasetinde önemli bir yere sahip olan Ahmet Aydın gibi bir milletvekiline sahibiz. Aynı şekilde milletvekillerimiz  İ.Halil Fırat, Yakup Taş, M.Fatih Toprak’ın yanı sıra hem milletvekilliği hem de belediye başkanlığı yapmış olan Hüsrev bey, Mehmet Erdoğan bey, Mehmet Metiner bey ve  önceki bütün vekillerimize baktığımızda her biri aktif bir şekilde siyasetin içindele. Ve Adıyaman’a bundan sonra ne kazandırabiliriz sorumluluğuyla hareket ediyorlar."dedi.
Dağtekin, 26 Aralık'ta  7 il başkanı ile Ankara'da İl başkanları toplantısında olacaklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın çalıştay şeklinde her birimizin görüşlerini alarak, 'sizin önerileriniz nelerdir, bizim nerelerde eksiğimiz var, nerede yanlışımız var, nasıl tamamlayabiliriz' deyip bütün birimler bazında görüşlerimizi alır. Mesela Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan biri de ahde vefadır. İlk yapacağınız iş bütün yönetimde görev almış arkadaşlarımızı tek tek ziyaret edin ve geçmiş dönem il başkanlarıyla oturup hep beraber  muhasebe yapın, eksiğiniz ne, doğrular ne kadar şeklinde telkinleri oldu. Özellikle bir önceki dönemlerde görev almış yöneticilerimizi ziyareti ve onlarla istişare noktasında kendilerinin tecrübelerinden istifade ediyoruz. Biz bunların istişaresini her bir birimimiz sürekli yapıyor."
-"BU GÜNE KADAR OY YÜZDEMİZ YÖNÜYLE ÇOK CİDDİ BİR İVMEYİ HEP YAKALADIK"
Adıyaman'da bu güne kadar oy yüzdesi yönüyle çok ciddi bir ivmeyi hep yakaladıklarının altını çizen Dağtekin, "Elbette insan oğluyuz, ufak tefek kırgınlıklarımız, birbirimizi üzdüklerimiz olur ama mesele Adıyaman ise, mesele Adıyaman'ın sorunlarıysa kendimizi bırakıp Adıyaman'ın sorunlarını masaya yatırıp ve bunları nasıl çözebiliriz etrafında hep birlikte birleşiyoruz. İlçelerimizde 4 bin ton asfalt kullanılarak, bütün köy yollarımız tamamen elden geçti. Son gelen bakanımız, kendi sahasıyla ilgili mutlaka ciddi bir imkânı Adıyaman'a bırakarak gittiler. Sahabe inşaatı öyle kalmıştı, İstanbul belediyesiyle kardeş belediye Eyüp Sultan'ın kardeşi olarak yapılıyordu ama onu çevre ve şehircilik aldı. İnşallah ihalesiyle birlikte yeniden devam edecek."dedi.
-"NEMRUT YOLU, BAKAN GÜNDEMİNDE"
Turizm ile ilgili gelişmelerden söz eden Dağtekin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Adıyaman'ı ziyaretinde  Nemrut yolunu gündemine aldığını ifade etti.
Dağtekin, "Nemrut'a yürüyen merdiven artık yol mu onu nasıl yapacaksak Sayın Bakanımız, kesinlikle bunu çözeceğim, ben iyi ki buraya çıkmışım deyip gündemine aldı. Bütün gelen bakanlarımıza da mutlaka Adıyaman'a yapılması gereken neyi varsa onlar vekillerimizin başkanlığında Ankara'dan hazırlıklı bir şekilde geliniyor, bizde teşkilat olarak karşılarken dosyalarımız, hazır önerilerimiz hazır bir şekilde kendilerine sunuyoruz.
Bizim öyle bir kaygımız yok, bizim öyle bir düşüncemiz yok, kaygı noktasında. Hayırlı olsun, arkadaşlarımız istifa ettiler zaten bizden, bir çalışma içerisine girmişler. Şunu kesinlikle unutmayalım, Recep Tayip Erdoğan liderimiz olarak yanındaki ekip bundan öncede aynı şekilde ayrılıp  kendini o düşünceye kapılarak bu benim gücümdür deyip çalışmalar yaptılar partilerde kurdular ama bu işte başarılı olamadılar, çünkü bu iş art niyetine göre kişiler liderimiz bu noktada işe başlarken temelinden, çocukluğundan beri teşkilatçılık içerisinden gelip dönem dönem oluşan bir takım."şeklinde ifade etti.
-"TEŞKİLAT OLARAK SORUMLULUĞUMUZUN YÜKÜMÜZÜN AĞIRLIĞINI BİLİYORUZ"
18 yıldır başladığı günden beri iktidarda kalmak ve bunu sürdürmenin kolay olmayacağını vurgulayan Dağtekin, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Elbette bu süre içerisinde kendimize çek etmemiz gereken bir takım yanlarımız var. Bunun ile ilgilide teşkilatlar bazında Sayın Cumhurbaşkanımızda çalışmalarını yaptı. Ama asıl güç bizim temelden gelen bir hem bilgiden hem de kültür içerisinde ki bir güçtür bu gücü hamdolsun biz bu güne kadar kaybetmedik sürdürüyoruz. Kendisinde güç hissedenler olur, bunlarda böyle bir çalışma içerisinde bulunuyorlar. Elbette ki son söz milletindir ama milletimizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'la, Recep Tayip Erdoğan'da milletimize bütünleşmiş bir durumdadır.  Yönetimin bütün organlarıyla birlikte çalışmayı sürdürebilen lider bir parti, bir yapı, bugüne kadar olmamıştır. Böyle lafla denilir, tamam ama bunu sürdürebilmek ancak Cenab-ı Allah’ın bir lütfudur, bir ikramıdır. Bizim dönemimize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan denk gelmiştir. Biz teşkilat olarak sorumluluğumuzun, yükümüzün ağırlığını biliyoruz, bunun hakkını da veriyoruz vermeye de gayret edeceğiz ama arkadaşlardan kim çıkarsa çıksın Elbette biz demokratik bir ülkedeyiz, herkesin ben bir şeyler yapabilirim demeye hakkı vardır. Bizde kendi çalışmalarımızı sonuna kadar birlik beraberlik içerisinde sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha