Adıyaman Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan proje kapsamında alınan 6 ay süreyle çalışacak kadınlar kadın ve gençlik merkezinde usta eğitimler tarafından alınan eğitimleriyle birlikte kadınlar, 3 boyutlu tablo, kabak, rölyef ve boyama kursu eğitimleriyle tamamlıyorlar.

Kursiyerler yaptıkları çalışmaları internet üzerinden satarak ailelerine katkı sağlıyor.

Fatih sondaj gemisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi işli 3 boyutlu tablonun 1 ayda hazırlandığını belirten usta öğretici Nevin Boybay, "Rölyef kökenini Fransızca’dan almaktadır. Bu farklı objelerde kâğıt, ahşap, alüminyum olsun bunları yükselterek veya çökerterek yapmış olduğumuz bir çalışmadır. Bizde şuan bu çalışmalarımızı kâğıt üzerinde yapmaya başladık. Kâğıt üzerinde üç boyutlu olarak çalışmaktayız. Bir tablo kursiyerimiz 10 gün içerisinde arkadaşlarında yardımı ile tamamlıyorlar.

Şuanda 20 kursiyerimiz var. Pandemiden dolayı kursiyerlerimiz iki ayrı grup şeklinde eğitim görüyorlar. Özellikle kursumuza ev hanımlarımız olsun gençlerimiz olsun yoğun bir talep gösteriyorlar. Kursumuzda yaş sınırımız 20 ile 65 yaş arasında burada amacımız ev hanımlarımıza hem bir meslek öğretmek hem de maddi olarak evlerine katkıda bulunmalarına vesile olmak.

Burada Cumhurbaşkanımıza hediye edilmek üzere Fatih sondaj gemisini ve kendisinin fotoğrafının bulunduğu bir çalışma yaptık. Belediyemiz tarafından Cumhurbaşkanımıza teslim edilecek bunun içinde ayrı bir mutluluk içerisindeyiz. Rölyef kursu adeta ev hanımlarımız için bir terapi gibi. Başaramam diyen ev hanımları kurslara gelerek adeta profesyonel bir şekilde içlerinde bulunan o beceriyi ortaya seriyorlar.” dedi.

“Bir ay içerisinde tamamladım”

Tablonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edileceğinden ötürü çok mutlu olduğunu belirten Kursiyer Medine Küçükkaya, "3 çocuklu bir ev hanımıyım buraya ilk geldiğimde öncesinde farklı bir bölüme geliyordum. Sonra rölyef kursunu görünce buraya yazılmak istedim. Sonra rölyef kursuna başladım. El becerilerimin bu kursa yatkın olduğunu gördüm. Bana birçok çalışma verdiler. Daha sonra hocamız üç boyutlu Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının bulunduğu ve Fatih sondaj gemisinin yapılmasını istedi. Bu porteyi yaparken çok severek çalıştım. Ortaya da çok güzel bir boyut çıkmış oldu. Bu çalışmayı bir ay içerisinde tamamladım. Tablomun Cumhurbaşkanımıza hediye edileceğinden dolayı çok mutluyum." şeklinde konuştu.

“Eşim, çocuklarım çalışmalarımı gördüğünde benime çok gurur duydular”

Kursiyer Sıdıka Turhan ise şunları söyledi:

"Bu kursa geldiğimde emeğin çok olduğuna inandım. Hocamızın yardımı ile çok güzel emekler sarf edip işi öğrenmeye başladık. İl geldiğimde yapamam diye çok çekindim ama sonrasında çabalarım ve gayretlerimle öğrendim. Eşim çocuklarım bu çalışmaları gördüğünde benime çok gurur duydular. Ev hanımlarına tavsiye ediyorum. Bizler evde kalarak kendimize ve becerilerimize haksız ediyormuşuz.  Bu yaptığımız iş evimize ailemize ve eğitime bir katkı olduğunu düşüyorum ve bu tür kurslara herkesin gelmesini istiyorum." dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha