-"İÇİ ÇÜRÜMÜŞ TEHLİKE ARZ EDİYOR"

Yıllara direnen çınar ağacının zarar görmemesi için üst kısımlarını cami cemaatinin yardımıyla tel ile bağladıklarını belirten Yaşar, şunları ifade etti:

"Ben bu camiinin müezziniyim benim çocukluğum bu mahallede geçti, bu ağacı ilk gördüğümde daha güzeldi, daha genişti. Yolun ortası kadar genişlikteydi. Şu anda çürümeye başlamış. Yüksek anıtlar kurulu bunu korumaya alacağız diye karar aldıklarını söylediler ama maalesef gelip bakan olmadı. Gördüğünüz gibi içi çürümüş tehlike arz ediyor. her ne kadar birkaç telle bağlanmış olsa da yine gelip bakım yapılması gerekiyor."

-"AĞACINKORUMAYA ALINMASINI TALEP EDİYORUZ"

Yaşar, ağacın yaşı ile ilgili net bilgilerinin olmadığını belirterek, "Tahmin etmek çok zor, yaşlılara soruyoruz onlarda 'biz kendimizi bildik bileli bu çınar ağacı var ama, 200 yıllık mı 150 yıllık mı 300 yıllık mı tahmin edemiyoruz' diyorlar.  Bu işin uzmanı tabii daha iyi bilir. Ama en az 150 yıllık olduğu tahmin ediyorum çünkü yaşlılarımız da babaları da bu çınarın olduğunu söylüyorlar  200, 250 yıllık da olabilir."

Öncelikle  ağacın bakım yapılması gerektiğinin altını çizen Yaşar, şöyle devam etti:

" Bu tehlike arz edilen kısmının alınarak ağacın korumaya alınması talep ediyoruz. Bakım için de bizim yapacağımız bir şey yok. Uzmanlık işi bizim işimiz değil, nasıl temizleyebilirim çürümemesi için nasıl bir madde kullanılır bilmiyorum. Tabii o bunları da yetkililer bilir o da tabii yüksek anıtlar kurulu ile belediyenin işi ama nasıl yaparız bilmiyoruz.”dedi

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha