Türkiye ve Almanya'daki 6 fabrikasıyla 2017'de 500 bin euro'luk ambalajlı ürün ihracatı yapan OSES Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, "Sevginiz ne kadar büyükse işiniz de o kadar büyür" dedi.

SIRADIŞI BAŞARI ÖYKÜSÜ
43 yaşındaki Adıyamanlı Osman Yaşar, 1987'de İstanbul'a göç edince küçük bir el arabasıyla sokaklarda çiğköfte satmaya başladı. 25 yıl önce o arabayla satışına başladığı çiğköftesi çok beğenilince girişimci olarak ilk dükkanını açtı ve yıllar sonra Türkiye'nin en büyük markalarından birini yarattı. OSES Grup Yönetim Kurulu Başkanı, markasıyla kısa sürede büyüdü. Talebi karşılamada yetersiz kalınca da ilk çiğköfte makinesini icat etti. OSES markasıyla ilk çiğköfte fabrikasını açtı. İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Konya'nın ardından Almanya Stuttgart'ta fabrika açtı. 2013 yılında 6. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi'nde "Kalite Ödülü" aldı. Ekonomist Dergisi'nin yayımladığı "100 Büyük Franchise Şirketi" arasında birinci oldu. 2016'da 231 metreyle 'dünyanın en uzun çiğköfte dürümü' ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. OSES Grup, 2017'de 500 bin euro'luk ambalajlı ürün ihracatı gerçekleştirdi. ABD ve Arabistan piyasasına girmeyi hedefleyen marka bu iki ülkede görüşmelerini sürdürüyor.

SEVGİNİZ İŞİNİZİ BÜYÜTÜR
Yurt genelinde 800 şubesi bulunan bir markayı yaratma başarısı gösteren Osman Yaşar'ın bu dikkat çeken öyküsü, Murat Şahin'in kaleme aldığı "100 Milyonluk Araba" adlı kitaba konu oldu. Kitabın adı, 100 liralık seyyar arabadan ve yıllık 100 milyona ulaşan cirodan hareketle verildi. Kitabın tanıtım toplantısında Osman Yaşar gururla kitaplarını imzaladı, önlüğünü giyerek 25 yıl önce kullandığı seyyar arabasıyla konuklara çiğköfte ikram etti. "Genç girişimci kardeşlerimizin bu kitaptan çok fayda göreceğine inanıyorum. Kimi zaman gözyaşlarıyla kimi zaman da tebessümle okuyacağınız, bu kitap; yoksulluktan varlığa, zor koşullardan konfora, kayıplardan kazanca giden yolda size ışık tutacak." diyen Yaşar, "Sevginiz ne kadar büyükse işiniz de o kadar büyür. " ifadesini kullandı.

LANSMANA BÜYÜK İLGİ
Balat'taki Perispri Cafe'de düzenlenen kitabın lansmanı, sanat, siyaset ve iş dünyasını biraraya getirdi. Tanıtım toplantısına Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Abdurrahman Dursun, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Abdullah Güven, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, , Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy, Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun, sanatçı Nazan Şoray, oyuncu Metin Yıldız'ın yanısıra Osman Yaşar'ın aile yakınları, dostları ve çalışanları katıldı.

Editör: Adıyaman Haber