Öztürk, yaptığı açıklamada, Erdemoğlu ailesinin işletmelerinin kapasitesini 2 katına çıkardığını bildirdi.

Erdemoğlu ailesinin Adıyaman için bir şans olduğunu vurgulayan Öztürk, "Şimdi Allah razı olsun bir Merinosumuz var. Bir Erdemoğlu ailemiz var, biz onlarla ne kadar gurur duysak az. 350 kişi çalışan fabrikasının 2 katı kapasitesine ulaştırarak, şuanda 650 kişi çalışacak kapasiteyi sağladılar. Aşama aşama eğitimler veriyorlar, eleman çalıştırmaya başladılar, inşallah 2-3 sene içerisinde taşlar tamamen oturmuş, 2. bölümüme faaliyete geçirmiş, 650 kişinin çalıştığı bir tesise dönüşmüş olacak. Bu bizim için büyük bir kazanç, yani memleketin kalkınmasını her türlü katkıyı  yaparken aynı zamanda işsizliğinde önlenmesine ile ilgili bu fedakarlığı yapması Erdemoğlu  ailesi bizim için çok büyük bir nimet. Biz onlara şükran borçluyuz, minnet borçluyuz, dua ederek onları anıyoruz" dedi.

- İNTERNET TEKSİL FABRİKA AÇIYOR

Adıyaman'daki İnternet Tekstilin Besni'de fabrikada yer açacağını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Onun dışında organize sanayimizde bazı işletmeler var ama istikrar miktarı çok düşük. Biz geçen yıl yapmış olduğumuz gayretlerle yaklaşık 3 ay önce sonuçlandı, bir ayakkabı fabrikasının yerini İnternet Tekstile verdik. Adıyaman'da faaliyet gösteren büyük bir tekstil, konfeksiyon işletmesi olan internet tekstile verdirilmesini sağlayarak da inşallah onlarında memleket de istihdam oluşturmayla ilgili hedeflerinin önünü açmış olacağız. Bina verildi, kendileri şu anda sistem kurmakla faaliyet gösteriyorlar, inşaatıyla ilgili ümidimiz 2-3 ay içerisinde makinelerin tamamen gelmiş haliyle iş alımına başlayıp internet tekstilide faaliyete geçireceğiz"

- YENİ BİR İŞ SEKTÖRÜ VAR

Yeni bir iş sektörüne de yer verdiklerini vurgulayan Öztürk, "Burada yine Avrupa'ya  ihracatı yapılacak olan farklı bir ürün var. Oun toz ya da kirli kirli unutturmadan  sağlıklı bir inşaat tesisi oluşturup bununda yurt dışına ihracatı sağlanacak. Burada tabi çalışan işçi sayısı ile beraber böyle bir ihracatın sağlanabildiği noktada hareket etmesi de bizim için kazanç.  Besni organize sanayide 500-550 kişi çalışmakta ama ümit ediyorum 1 yıl içerisinde bu rahat 1500'leri falan aşan bir rakama ulaşacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha