Altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığı bugünlerde yeni evleneceklerin alım gücünü zorlaması, kuyumcularında işlerini de azalttı.

Başkan Ünal, PHA muhabirine yaptığı değerlendirmede, altın fiyatlarının şuan dünya genelinde ve Türkiye'de çok yüksek bir seviyeye ulaştığını söyledi.

Altın fiyatının yükselme nedenini açıklayan Ünal, şunları kaydetti:

"Dünya avrupa ülkelerine güveniyor, para birimine güveniyordu, dolar, euro ve sterline yatırım için yöneldi. Şimdi de onlara güven kalmadığı için dünya genelinde altına daha çok rağbet olduğu için altın baya bir yükseldi. Böylede devam edecek gibi düşünüyoruz ama inşallah ta dediğimiz gibi de olmaz.

 Altında biraz daha düşüş olması gerekiyor ki vatandaşın alım gücü olsun. Dolar  ve euro da şuan eskiden olduğu gibi avrupa ülkelerine güven duysaydık, doların 8 bin, 9 bin civarında olacağını düşünüyorduk, 9 bin civarında olacağını farz edelim, böyle olursa bu kadar yükselirse altında daha yükseğe çıkacaktı. Şimdi de Avrupa ülkelerine güven kalmadığı için dolar ve euro ya da güven kalmadı haliyle de talep altına çok oldu ve altında yükseliş oldu.

Ünal, "Evlenecek kişilerin Allah yardımcıları olsun, inşallah bizlerinde yardımı olur. Vatandaş eskiden 4-5 çift bilezik alıyordu şimdi 1 çift alıyor. 1 tane bilezik 10 bin TL, kuyumcu olarak, altının bu kadar yükselişinden rahatsızız, vatandaşın alım gücü yok, yeni evlenecek kişiler baya sıkıntı çekiyor şuanda. Allah hepimize yardım etsin inşallah."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha