Turan, Perre Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kadroya geçen kadrolu çalışan işçilerin 10’uncu ayda kamu toplu sözleşmesi olduğunu anımsatarak, "Allah nasip ederse bizlerde o sözleşmeye  dahil olacağız, Sayın Cumhurbaşkanımız ile hükümetimizden isteğimiz 10’uncu ayı beklemeden işçilerimize bir müjde daha verilsin."dedi.

-"SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN GÖNDERDİĞİ SÖZLEŞME İŞÇİLERİN ÇOĞUNU RAHATSIZ ETTİ"

Sendikalar olarak çalışmalara durmaksızın devam ettiklerini ve kamuda ki 696 dan geçen işçilerin sorunlarıyla ilgilendiklerini belirten Turan, şunları ifade etti:

"Elimizden geldiği kadar bütün kurumlara gitmeye çalışıyorum. Tabi gidemediğim yerlere de yardımcılarımız ulaşıyor, ya da temsilcilerimizle her ilçede oluşan sorunları çözmeye çalışıyoruz, bizde bunu genel merkezimize hem de kurum idarecilerimize ileterek bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Kamu da çalışan 696'dan geçen işçilerimiz, sanki o kurum da 696'dan geçen işçiden başka çalışan yokmuş gibi sanki bütün sorunu çalışmayan adamlarmış gibi gösteriyor. İşçilerimiz bu durumda memnun olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın gönderdiği sözleşmesi var bu işçilerin çoğunu rahatsız etti. Orada 4’üncü maddenin ve 2 tutanakla işten çıkartma ibarelerinin olması yani sanki Türkiye’de ki bütün kurumlarda 696’dan geçen işçilerde sorun varda diğer çalışanlarda hiç sorun yok. Mesela 696’dan geçen işçiye diyor ki sen bugün beyaz gömlek giymemişin, siyah giymemişsin, hâlbuki hemen yanında çalışan memur top sakallı bir çalışma düzenine tam üslupsuz, uygunsuz en kötü şekilde gelmiş yani o kurumda çalışanın giydiği elbiseyi bizim işçilerimiz sokakta normal bir inşaat da giyer gibi geliyorlar. Bunlar göze batmıyor ama o gün kravat takmış ama mavi yerine kırmızı giymiş veya kırmızı giymiş renk seçimi yanlış olmuş gibi dediğiniz gibi kıyametler kopuyor. Sadece o kurumlarda 696’dan geçen işçiler çalışmıyor. Diğerleri de çalışıyor bunlara da bakalım bunları da görelim o kurum sadece 696’daki işçiden ibaret değil.

-"EN DÜŞÜK MAAŞLA ÇALIŞAN BU ARKADAŞLARIMIZ"

Her zaman suçlama yerine her zaman baskı yerine birde şunu düşünelim sayın kurum yöneticilerimiz, en düşük maaşla çalışan bu arkadaşlarımız, sosyal hakları verilmeyen bu arkadaşlarımız, bütün baskılar bu arkadaşlarımıza bunu iş barışı şeklinde değiştirelim bu güne kadar ya da bir teşekkürü deneyelim ya işçiyi motive edelim yada bir gün Allah razı olsun diyelim. Bu adam evine rahat gitsin psikolojisi düzelsin yani bu geldiği zaman o işte çalışmayı heveslensin. Diğer çalışan arkadaşlarında bir farkı var sadece suçlu 696’lı değil sanki hep onlar suçlu diğerleri dört dörtlük o işi yapıyorlar. Bence şu çifte standardı kaldıralım iş barışını kurumlarımıza getirelim. Eğer suçluysa herkes suçlu, haklıysa herkes haklıdır."

-"İŞÇİMİZİN PARASAL YÖNDE REFAHA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ"

Bütün kurumlarımızda ilçelerde dahil olmak üzere işçilerimizle diğer kurumlardan aldığımız temsilcilerde, yani standart şikayet ve sıkıntılar aynı şeyler.

Bir işçinin asgari ücretle çalıştırıldığına dikkati çeken Turan, "Hükümetimizin verdiği enflasyon farkları verilmedi, yüzdelik dilimleri verilmedi. İşçi zaten parasal yönden boğuşurken bu haklarını kendi özgürlük haklarını beklerken ister istemez sorunlar yaşıyor ve bu sorunları bizlere iletiyorlar. En büyük sorun, toplu sözleşmenin bir an önce olması bu sözleşmelerin bir an önce çözülmesi işçimizin parasal yönde refaha kavuşmasını ve  evine mutlu gidip gelmesi."dedi.

-"10'UNCU AYI BEKLEMEDEN İŞÇİLERİMİZE BİR MÜJDE DAHA VERİLSİN"

Turan, artık 696 işçisine normal kadrolu işçi statüsünün verilmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bunun içinde Sayın Cumhurbaşkanımız ki bürokratlarımız sayın Cumhurbaşkanımızı yanlış yönlendiriyorlar, çünkü her seferinde 696 çalışmıyor 696 da eksik var gibi ki sayın Cumhurbaşkanımız bize bu kadroyu verdikten sonra bizlere karşı bir düşmanlık empatisi oluştu. Sanki bu kadro birilerinin zoruna gitti istenmeyen bir olay oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bu kadroyu verdi Allah ondan razı olsun. Biz şuan onlar bizi kabul etse de etmese de biz kendimizi kadrolu işçi diye kabul ettik ve bütün işçilerimiz bilsin ki kadrolu işçilerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız nasıl ki bize bir sürpriz yaptı pazar sabahı saat 6.00'da '696’dan geçen tüm işçilere kadro verdim' dedi. Şimdi 10’uncu ayda bir kamu toplu sözleşmesi var Allah nasip ederse bizlerde o sözleşmeye  dahil olacağız, Sayın Cumhurbaşkanımız ile hükümetimizden isteğimiz 10’uncu ayı beklemeden işçilerimize bir müjde daha verilsin."

-"15 TEMMUZ'DA İLK SOKAĞA ÇIKAN 696'LI İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ"

Turan, "Bu işçiler bizim işçilerimiz bu işçiler vatanını, milletini çok seven insanlar ki 15 Temmuz da sokağa çıkanlar bu gariban fakir bizim Anadolu dediğimiz içerisinde yetişen kardeşlerimiz ilk sokağa çıkanlar. O bizi beğenmeyen bürokratlarımız evlerinde otururken şuan çalışmıyor diye suçlanan bütün 696 işçi kardeşlerimiz 15 Temmuz gün o meydanlarda sabaha kadar beklediler canlarını verdiler."diye ifade etti.

Şuanda ülkede yaşanan sorun ve sıkıntıları bildiklerine değinen Turan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Biz illa şu etapta bize bu kadar maaş verin yüksek verin talebinde değiliz ama hiç yoktan özgürlük haklarımız standartta binsin maaşlarımız normal bir standart da olsun. Temennimiz Sayın Cumhurbaşkanımız sesimizi duyar ki işçilerimize bu hakları verilir. Bu baskıların artık kalkması bir iş barışının sağlanması kurumlarımızda sadece 696’dan işçilerimizin dışında başka çalışanlarında hafızalarına konuşması gerekiyor. Onun dışında işçilerimizin refah halinde yaşayabilmesi için sosyal ve özgülük haklarının verilmesi gerekiyor. Bunu biz en kısa zamanda inşallah hem sendikamız hem de hükümetimiz tarafından sağlanır. Bizde Allah nasip ederse 10’uncu ayı beklemeden bu müjdeyi alırız."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha