"2020 yılını muhtarlar şansa çevirdi"

Dernek başkanlığının yanı sıra 12 yıldır Turgut Reis Mahallesi muhtarlık görevini sürdüren Taş, 2020 yılını değerlendirdi.

Taş, 2020 yılının özellikle muhtarlar için ne zor ne de kolay geçtiğini,sağlıkçılar kadar yorulmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz muhtarlar gönüllük açısından çalışıyoruz hiç kimse muhtarlar şudur budur demesin. Bazı arkadaşlarımızın muhtarlığın zor olduğunu söylüyor hayır tabii ki kardeşim biz gönüllülük açısından çalışıyoruz bizim belgelerimiz var 7/24 biz görevde olmak zorundayız. Dünya için Adıyaman'ın Turgut Reis Mahallesi için bu 2020'nin ne kadar zor bir yıl olduğunu biliyoruz fakat biz bunu şansa çevirdik. Mahallede sadece devletimizin verdiği biner lirayı mahallemize verdik. Hepsine ikişer tane gıda koli paketi verdi devletimiz. Allah bin defa razı olsun muhtarlarımız hiçbir zaman vatandaşlarımızı mağdur etmedi.

"Eğer ben bugün halkıma küsersem halkıma ihanet etmiş olurum"

"Hangi kapıya gittiysek devletimizin muhtarlara kapısı açılmıştır"diyen Taş, şöyle devam etti:

"Her zaman muhtarlarımız kâle alınmıştır. Muhtarlık gönül işidir eğer bu gönül işine katılamayanlar kendilerine kırmızı halı serilecek diye bekleyenler varsa kusura bakmasın muhtarlık yapmasınlar. Bazı arkadaşlarımız diyor ki muhtarlar kâle alınmıyor hayır efendim muhtarlarımız kâle alınıyor. Dolayısıyla ben başta valim sayın belediye başkanım olmak üzere Adıyaman basınının değerli güzide insanlarına, polisimize, devletimize bütün herkese muhtar bir köprü görevidir. Eğer ben bugün halkıma küsersem halkıma ihanet etmiş olurum. Devlete küsersem halka küsmüş olurum benim köprüyü yıkmaya hakkım yok, benim görevim budur hizmet etmektir. Buradan sesleniyorum, değerli arkadaşlar lütfen kömüre ihtiyacı olanlar muhtara gelsin yardıma ihtiyacı olan muhtara gelsin."

“Muhtar, bütün gün hizmetinizdedir”

Taş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Efendim ben gidiyorum bana kırmızı halı sermiyorlar, hadi efendim muhtar geldi demiyorlar böyle bir şey yok. Biz hiçbir zaman cumhurbaşkanımızın bize verdiği yetkiyi kötüye kullanamayız. Sayın cumhurbaşkanım ne demiş muhtar sen benim kendi bölgemdeki gözüm kulağımsın demiş. Ne yapacaksın fakiri bulacaksın o fakir için vakfa gideceksin ihtiyacı varsa sorununu çözeceksin. Bir kez daha söylüyorum 2020 yılı bütün ülkemiz için çok zor bir yıl oldu ama biz muhtarlar olarak bir sağlıkçı kadar, bir polis kadar, bir asker kadar, devletini seven bütün insanlar kadar yorulmadık, gece gündüz haber peşinde koşan haberciler kadar yorulmadık. Dolayısıyla kimse muhtarlar kâle alınmıyor demesin . Bu yol dikenli bir yoldur ayağını seven bu yoldan gelmesin."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha