Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Yaman Medya Grubunu ziyaret ederek bünyesinde bulunan Perre Haber Ajansı Haber Müdürü Mahir Alan'ın sorularını yanıtladı.

Adıyaman halkına hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu belirten Başkan Kılınç, merkez ve bütün ilçeler için mesai gözetmeksizin 7 gün 24 saat aralıksız olarak çalıştıklarını söyledi.

Kılınç, "Bu millete, bu halka hizmet etmek en büyük şeref, büyük bir onurdur. Kolay işler değil. Vatandaşımız, hemşerilerimiz, Adıyaman halkı bunu hak ediyor. Mütedeyyin, mütevazı, kendi halinde insanlar. Her türlü hizmeti hak ediyorlar. Biz de bu anlamda gece gündüz demeden zaten sağlıktan da geldiğimiz için çalışıyoruz. Mesai kavramını zaten hiçbir zaman gözetmedik. 7 gün 24 saat vatandaşımız bize ulaşıyor. Sorunlarını dile getiriyorlar. Bizim de gücümüzün yettiği kadar, bütçemizin elverdiği kadar, hem merkeze hizmet etmeye çalışıyoruz Hemen hemen tüm ilçelerden, köylerden de talepler geliyor. Onlara hizmet için gücümüzün yettiği kadar çalışıyoruz.” dedi.

-"UYUM İÇERİSİNDEYİZ"

Geride bıraktıkları 10 ay içerisinde büyük bir uyum yakaladıklarını aktaran Kılınç, yol gösterici ve uyarıcı her türlü eleştiriye açık olduklarını söyledi.

Kılınç, "Yaklaşık 10 ay oldu. Bu 10 ay süresi içerisinde belediye meclis üyelerimizle birlikte muhalefet de dahil çok güzel bir uyum içerisinde Adıyaman’ın yararına olacaksa, halkın kamunun yararına ne olacaksa bu anlamda var gücümüzle çalışıyoruz. Nihayetinde bizler de insanız her şeyi dört dörtlük görme şansımız yok. Ama niyet iyi olursa akibet de iyi olur. Bu düşünceyle hareket ediyoruz. Bu anlamda da hep şunu söylüyoruz, buradan da açıklıyoruz. Eleştiriye açık insanlarız. Yeter ki yol gösterici olsun uyarıcı olsun. Bu anlamda biz her türlü eleştiriye açığız." diye konuştu.

-“ADIYAMAN’A NE KAZANDIRABİLİRİZİN DERDİNDEYİZ”

Bürokratik yavaşlığın önüne geçmek için interaktif bir şekilde kurumlarla görüşerek çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Kılınç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu kısa süre içerisinde hakikatten çok güzel bir uyum da yakaladık. Siyasi olarak da iyi bir uyum yakaladık. Milletvekillerimizle birlikte, yereldeki bürokrasiyle birlikte, sayın valimle birlikte çok güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Mümkün mertebe, her ne kadar resmi yazışmalar oluyorsa bile resmi yazışmalara kalmadan tamamen etkili olacak şekilde diyelim A müdürlüğünde işimiz varsa direk telefonla arıyoruz interaktif bir şekilde o sorunu halletmeye çalışıyoruz.

Eskisi gibi işte o yazıyı gönderelim daha sonra haber gelecek. Tabi yasal boyutuyla varsa onlar düzeltiliyor. Demek istediğim şu interaktif bir şekilde bir hizmet noktasında aktif olalım diyoruz. Dediğim gibi yerel aktörler de, yerel bürokratlar da, müdürlerimiz de sağ olsunlar bu anlamda hassasiyet gösteriyorlar. Herkes bir çabanın içerisinde. Ne yapabiliriz, nasıl katkı sunabiliriz, memlekete neler yapabilirisin düşüncesi içerisindeler. Onların hepsine buradan selam ve saygılarımı iletiyorum. Dediğim gibi siyasilerle de, sağ olsunlar milletvekillerimiz müthiş bir uyum var. Teşkilatla birlikte dediğim gibi herkesin derdi memlekete ne yaparız yaklaşımı var."

-"ULAŞIMDA YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR"

Ulaşım yatırımlarına hız verdiklerini aktaran Kılınç, "Kısa süre içerisinde çok güzel hizmetler oldu, olmaya devam edecek. Burada battı çıktıya başladık zaten. Biz altyapısı bitirdik. Üst yapısını da daha çok karayolları yapıyor. Bize düşen kısmını biz bitirdik. Karayolları şuan normalde 600 günlük bir süre verdiler ama inşallah kısa sürede bitirecek bize gelen bilgiler o yönde." dedi.

-"GÜNEY ÇEVRE YOLU İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA"

Kılınç, güney çevre yolu ve yan bağlantıları üzerinde çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Ulaşımla ilgili güney çevre yolu üzerinde çalışıyoruz kısmen başladık. Millet caddesine başladık. Baharda inşallah kısmen de olsa hizmete girecek. Hilton’a çıkışla birlikte bir çatallanmayla beraber hastaneye geçen bir yol güzergahı gene o hat üzerinden. Bunu tabi güney çevre yoluyla birleştireceğiz. Altta eski Besni yoluna birleştirecek şekilde. Eski Samsat yolundan oradan eski Besni yoluna. Arkadaşlarımız şuan haritalandırmalı kamulaştırmaya başlayacaklar. İnşallah oraya da kısa sürede başlama imkanımız olur."şeklinde ifade etti.

-"ORGANİZE SANAYİ VE KÜÇÜK SANAYİ ARASINA BAŞLANDI"

Kılınç, "Ulaşımla ilgili organize sanayiden küçük sanayiye geçişte kısmen başladılar arkadaşlarımız bir kısmını yaptılar. Ama o geçiş noktasında, dereyi geçme noktasında belki bir köprü düşünülüyor alternatif başka şeyler olabilirse o da düşüncemiz içerisinde."dedi.

-"ÇÖP DEPOLAMA İÇİN İHALE AŞAMASINDA, GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN İSE HİBE ALINDI"

Çöp depolama ve bu çöplerden enerji üretilebilecek bir tesis için ihale aşamasına geldiklerini aktaran Kılınç, güneş enerjisi projesi için de hibe desteği aldıklarını aktararak, "Bununla birlikte düzenli depolamayla ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Maalesef vahşi depolama var şuan. İhale sürecini başlattık. Düzenli depolama ve aynı zamanda enerji elde etme noktasında. Kısa sürede ihalesi yapılacak inşallah onun. Güneş enerjisi ile ilgili hibe aldık ona başlayacağız. En azından kendi kurumumuzun enerji ihtiyacını karşılama noktasında o da bize çok ciddi bir destek olacak.

-"OTLAKÇI VE TUZ HANI İÇİN TURİZM ÇALIŞMASI"

Bununla birlikte Otlakçı Pazarı'na da inşallah çok ciddi bir kulis yaparak koruma kurulundan çıkardık Urfa’dan yanılmıyorsam bu gün yarın ihalesi başlayacak.Tuzhan'ı zaten il özel idaresi tarafından yapılıyor. Orasıyla da birlikte Otlakçı Pazarı'nı da o turistik anlamda hizmete soktuğumuz takdirde çok güzel bir turistik açıdan destinasyon merkezi olacak." diye konuştu.

-"GASTRONOMİ MERKEZİ YAPILACAK"

Adıyaman'ın lezzetlerinin yaşatılabileceği bir gastronomi merkezi kurmak istediklerini belirten Kılınç, "Dışarıdan gelen ve buradaki toplu kalabalıklara hitap edecek bir restoran noktasında ihtiyacımız var. Adıyaman'ın ihtiyacı var. Hem yöresel hem yerel ürünlerin, yiyeceklerin olduğu yemeklerin olduğu bir gastronomi merkezi de düşünüyoruz onun da yerini ayarladık.

-"KÜLTÜR MERKEZİ İHALESİNE REVİZYON"

Kültür merkezinin ihalesini yapacaktık deprem yönetmeliği değiştiği için tekrar yeniden bir kazı işlemleri yapılacak. Belki bir iki ay sürer, tekrar ihaleye başlayacağız."dedi.

-"MİLLET BAHÇESİ İÇİN SONA YAKLAŞILDI"

Kılınç, millet bahçesinin yaklaşık 450-500 dönüm civarında bir alandan oluştuğunu belirterek, alt yapısının tamamlandığını söyledi.

Yaklaşık 7 kilometrelik bir yolun kalın borularla organize sanayinin oradan aşağıya kadar inen o açıktan akan kanalizasyon sularının hepsini yer altına aldıklarını aktaran Kılıç, "DSİ kanal ve göletini bitirdi. Şu an TOKİ üstyapı için projelerini şuan hazırlıyor. Çok kısa sürede ihalesini yaparız diye bize iletildi. Orada da bize iletilen şu, son derece örnek bir proje olacağı noktasında. Zaman zaman görüşüyoruz. TOKİ yapıyor, yüklenici firmaya vermiş. Orada da çok güzel inşallah Adıyaman’ın dokusunu temsil eden bir millet bahçesi olacak.

-"80 DÖNÜMLÜK ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR"

Kentsel dönüşümle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı ile sürekli görüşüyoruz. Muhtemelen 80 dönümlük alanda çok hızlı bir şekilde kamulaştırma başlanıp 400-500 konutluk projeye hızlı bir şekilde başlayıp etrafından da yavaş yavaş kamulaştırmalar olacak." dedi.

-"ADIYAMAN’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL DOKUSUNU TURİZME YANSITMAK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Hem medeniyet olarak hem coğrafya olarak müthiş bir yerde olduklarına işaret eden Kılınç, şunları dile getirdi:

"Bu tarihi kültürel dokuyu sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada tanıtmamız lazım. Şuan tanınıyor ama bir hikayemiz var. Bu hikayeyi güçlendirmemiz lazım. Daha da zenginleştirmemiz lazım. Nemrut başlı başına muhteşem bir şey. Açıkhava müzesi. Tabi o bölgenin hepsi öyle. Nemrut’tan tutunda işte Arsemias’ı Cendere’si, eski Atakale’si. Belki de ilerde doğa turizmi noktasında Gerger, Sincik, Çelikhan o bölgenin müthiş bir algısı olacak diye düşünüyorum. Gerger kanyonları (Kantaron Vadisi) hakeza o şekilde. Unutmadan iki sahabeden biri burada Safhan Bin Muattal. İnanç turizmi açısından muhteşem bir şey. Cendere Köprüsü'nü ve Perre’yi hatırlatayım tekrar. Bunlar başlı başına müthiş destinasyonlar. Yani bir bakıyorsunuz bir ilde herhangi bir bahsettiğim tarihi dokulardan bir tanesinin çok daha basiti ama öyle bir şekilde tanıtılıyor ki muhteşem bir algı oluşturuyorlar. Bizim bu algıyı iyi yönetmemiz gerekli.

-"TURİZM İÇİN ŞEHRİN PAYDAŞLARIYLA İSTİŞARE DEVAM EDİYOR"

Bu anlamda paydaşlarla sürekli konuşuyoruz, tartışıyoruz. Bu turizmin ekonomiye katkısı noktasında zaten söyleyecek çok fazla bir şey yok. Bunu nasıl profesyonel bir şekilde yaparız düşüncesi içerisindeyiz. Bakanlıklarla konuşuyoruz. Turizm bakanlığıyla konuşuyoruz, görüşmelerimiz devam edecek. Bir taraftan da mevcut paydaşlarla, sayın valimle birlikte ticaret ve sanayi odası, organize sanayi odası, ticaret borsası, esnaf odaları, turizm acenteleri, tur acenteleri, bunların hepsiyle bir araya gelip, otelcilerimizle beraber beyin jimnastiği ile herkesin kazanabileceği, herkesin bir tarafından tutabileceği bir istişare kültürüyle yapıyoruz. Bu zenginlikleri hem ülkemizde hem memleketimizde, birebir ilgilenmediğimiz müddetçe bu zenginlikleri bilmiyorduk. Mesela Perre'deki mozaikler muhteşem. 3 boyutlu bir mozaik var orda ilk defa gördüm muhteşem bir şey. Bunları bizim tanıtmamız lazım. Biz bile bilmiyoruz. Biz mevcut olanı tanıtmakta güçlük çekiyoruz. İşte bu anlamda daha güçlü bir şekilde hep beraber herkesin kazanacağı, herkesin katkı sunabileceği formasyonlarla gitmemiz lazım."

-"ŞEHİR MERKEZİNE YENİ OTOPARKLAR"

Kılınç, "Sağolsun emniyet müdürümüzün büyük katkısı var burada. Sayın valimle birlikte oturduk konuştuk bunu nasıl yapabiliriz diye. Onların bizden istedikleri işte daha çok böyle en azından geçici de olsa sağda solda otoparklar oluşturabilirsek bu merkezi biraz rahatlatırız diye. Biz o konuda gereğini yapıyoruz zaten şu an iki yer açtık. Belki bir yer daha düşünüyoruz. Milli eğitimden alabilirsek orayı da düşünüyoruz.

-"ŞEHRİN TRAFİĞİNE KALICI ÇÖZÜMLER GELİYOR"

Şehrin trafiği için kalıcı adımlar atmak istiyoruz bunun da vatandaşların desteğiyle olacak.İlk başta hakikatten bir takım tepkiler oluştu ama şuan şehre girdiğinizde daha böyle bir ferah bir ortam hissediyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Burada dediğim gibi emniyet mensuplarına, polis kardeşlerimize, emniyet müdürümüze çok çok teşekkür ediyoruz. Bize çok katkı sundular. Çok destek oldular. Bu anlamda bizi rahatlattılar. Bizim tabi katlı otoparklara ihtiyacımız var. Bu anlamda kültür merkezine inşallah 2 katlı otopark düşünüyoruz. Yine şuan Atatürk meydanında hakeza hükümet meydanında altı iki kat otopark olacak şekilde. Adıyaman altı çok sulak bir alan iki kat olur mu? olmaz mı? belki tek kata düşebilir. Biz duruma bakacağız. Yani evet kurtarıyorsa iki kat yoksa da tek kat. Katlı otoparklar da olursa kısmen daha rahat olur. Tabi biz ya araç kullanmayın diyemeyiz. Fakat eviniz yakınsa mümkün mertebede şehir içine araçla gelmemek lazım. Ha bu anlamda da bizim vatandaşlarımıza yürüyüş yolları, bisiklet yolları da yapmamız lazım. Çünkü dünya buraya doğru gidiyor.

Daha çok yeşil alanlar, spor ağırlıklı hem insan sağlığı açısından hem ekonomik anlamda hem görüntü kirliliği hem hava kirliliği noktasında mümkün mertebe uzak durmak lazım. Trend fosil yakıtlardan ziyade  yenilenebilir enerjiler noktasında, elektrik enerjisi noktası, güneş enerjisi noktasında HES noktasında girişimlerimiz olacak. Dünya trendi de bu yönde. Onun içinde çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde kaydetti.

-"KAMUSAL TALEPLERE SÜREKLİ AÇIĞIZ"

Kılınç, “Bu şehir bu memleket hepimizin. Dolayısıyla bireysel sorumluluklarımızı yerine getirmemiz lazım. Bu temizlikten tutun da çöp noktasına kadar bize gelen talepler mümkün mertebe kamu adına olursa çok daha mutlu oluruz. Bireysel taleple tatbiki  olacak ama ısrarla sadece şahsi işi için talepler olursa bizi de zor durumda bırakıyorlar. Kamusal taleplere sürekli açığız. Halkın yararına olabilecek kolektif bir zihinle bize gelirlerse biz çok daha mutlu oluruz. Vatandaşlarımız tabi dediğim gibi, ben onlardan çok şikayetimiz yok. Sağ olsunlar biz onlara ne kadar hizmet edersek azdır. Yeter ki gücümüz olsun. Biz Adıyaman halkından memnunuz."diye ifade etti.

-"HAYVANLAR İÇİN 170 DÖNÜMLÜK YENİ ALAN TAHSİS EDİLDİ"

İçerisinde ameliyathanelerin de olduğu 170 dönümlük bir alan içerisinde hayvan bakımlarının yapılacağın yeni bir alan tahsis ettiklerini belirten Kılınç, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Her canlıya değer vermemiz lazım. Merhamet edene Allah da merhamet eder. Bu yüzden her canlı Allah’ın yarattığıdır. Bu hayvan şöyledir böyledir den ziyade o kendi istidadı üzerinde Allah onu öyle yaratmış ona göre ona değer vermek lazım. Bizim bu anlamda bir alanımız var. Sokak hayvanları için ufak tefek operasyonların olduğu. Ameliyatların olduğu. Çok derli toplu olmasa bile padok dediğimiz hayvanların kaldığı yerlerimiz var fakat bununla ilgili çok daha geniş bir yer tahsis ettik. 170 dönümlük bir alan. Ama bir kısmı tabi bunlara ait olacak. Burada ameliyathanesi olan, 3-5 tane padok dediğimiz büyük hayvan kulübeleri olacak, idari bina olacak. 

Proje çalışması devam ediyor. Vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım. Özellikle bize gelen şikayetler noktasında ya işte sokakta çok hayvan var bunları ne yapacağız. Belediyenin sokak hayvanlarına yönelik eğer hayvan saldırgan değilse hasta değilse yasal anlamda yapacağımız bir şey yok. Bizim yaptığımız hasta hayvan varsa tedavi etmek, aşılamak, onun haricinde saldırgansa bertaraf etmek. Yoksa zaten ismi üzerinde sokak hayvanı. Onlara yönelik itlaf etme ne hukuken ne vicdanen böyle bir şey yapamayız. Burada çok köpek var gelin bunları bir yere götürün. Böyle bir şeyimiz yok. Yasal da değil. Vatandaşımızın da bunu bilmesi lazım Biz sadece hayvanı ya tedavi ederiz ya aşılarız yada sahiplendiririz. Onun haricinde saldırgansa, kuduzsa da itlaf edilmesi gerekiyorsa resmi açıdan onu yapabiliriz.

-"HER TÜRLÜ ÖNERİYE AÇIĞIZ"

Gücümüzün yettiği kadar her türlü öneriye ve teklife de açığız yeter ki milletin ve memleketin yararına bir şey olsun."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha