Başkan Kılınç, yaptığı açıklamada, belediye başkanlığı görevine başladığında kamuoyunun ve özellikle gençlerin futbola yönelik çok ciddi beklentilerinin olduğunu anımsattı.

"Amacımız vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve futbol sevenleri mutlu etmek "

Adıyaman'ın bal liginden 3. Lig'e çıkmak için ciddi bir gayret içerisine girdiklerini aktaran Kılınç, süreci şöyle anlattı:

"İstişareler sonrası Sait başkan sağ olsun teklifimizi kabul etti, Adıyaman Spor'un başına geçti. Bu süreç içerisinde bizde elimizden geldiğince destek olduk. Gerek araç gerek personel, konaklama noktasında Adıyaman’ın en güzel yerini onlara tahsis ettik, gençlerimiz mutlu olsunlar talepleri yerlerine gelsin diye.

Bizimde amacımız vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve futbol severleri mutlu etmek. Ve o anlamda hakikatten süreç güzel gitti ve geçen yıl 3. Lige çıktılar bu yıl 2. Lige çıkması için güzel bir trend yakaladılar. Başta futbolcularımızı ve Sait başkanımızı kutluyorum. Son süreçte Kahta Spor da ciddi bir sıkıntıya girmişti, bal ligine düşme riski vardı onlarla da zaman zaman istişare ettik, futbolcuları ve tüm kurulu ziyaret ettik ufakta olsa bir prim sözümüz oldu.

 Onlara bir psikolojik de olsa ufak bir şey de olsa destek olduk. Onlarda süreci çok güzel yönettiler.  Adıyaman özellikle bu yıl için futbolda güzel bir trend yakaladı. Temennimiz bundan sonra daha güzel bir sürecin devam etmesi. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerek yardım noktasında gerek prim noktasında onlarda sağ olsunlar desteklerini esirgemediler hem Kahta Spor için hem Adıyaman 1954 Spor için."

Kılınç, futbol dışında spor dallarından güreş, basketbol diğer takımlarda da bal ligi ve amatör liglerin olduğunu belirterek, "Burada sadece futbol yok güreş var, basketbol var diğer takımlarda var bal ligi var amatör ligler var bizim perspektif geniş dolayısıyla bunlara tek tek elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Koronavirüs nedeniyle olağanüstü bir süreçten geçildiğinin altını çizen Kılınç, kurallara uymayanların süreci uzattığını bu durumun maddi ve manevi bir çok alanda olumsuzluklar getirdiğini vurguladı.

Kılınç, şöyle devam etti:

"Çarşıda dolaşan çok insan var. Bunlar çok risk teşkil ediyor, hep söylüyoruz mümkün mertebe dikkat etmek lazım yoksa esnafımız mağdur oluyor, öğrencilerimiz derslerinden oluyor. Pandemi süreci insanları sadece ekonomik olarak etkilemedi hem sağlık hemde psikolojik olarak çok ciddi sıkıntılar oluşturdu. Özellikle de ekonomik olarak bu sürecin iyi yönetilmesi noktasında bir taraftan yönetsel anlamda bizim yapacaklarımız var ama birde vatandaşlarımızın bu anlamda konu komşusuna, akrabasına ,eşine, dostuna kol kanat germesi lazım. Birbirimize yardımcı olmamız lazım. Bu süreci ancak bu şekilde çok daha güzel ve rahat atlatabiliriz, en az hasarla atlatabiliriz.

Son dönemde virüsteki sayı azalıyor ama dikkat etmediğimiz zaman tekrar bir pik yapıyor. Dolayısıyla bir taraftan bireysel ve hijyenik tedbirler ile birlikte kendimizi koruyacağız."

"Aşının ciddi yan etkisi yok"

Aşı konusunda insanlarda hala soru işareti olduğunu belirten Kılınç, "Vatandaşlarımızın bir kısmı aşıya çok sıcak bakmıyor bu yanlış bir şey. Biz hekim olmamıza rağmen hastalığı da geçirdik ve aşımızı da olduk yani bizim bilmediğimiz onları bildiği bir şey mi var? Bilmiyorum. Ciddi bir yan etkileri de yok. Şu ana kadar aşı yapılanlarda çok ciddi bir problem bulgusuna da rastlanmadı. Dolayısıyla bu vatandaşlarımızın rahat olması lazım, aşı noktasında biraz daha duyarlı olmaları lazım. Aşı olmamak da başkasının hakkına girmektir. dikkat etmek gerekiyor."dedi.

"Ramazanın son 10 gününde hayır işlerinin artması lazım"

Ramazan ayı nedeniyle de hayır işlerine önem verilmesi gerektiğine işaret eden Başkan Kılınç, kimsesiz ve yetimlere destek olmak gerektiğini kaydetti.

Başkan Kılınç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ramazanın rahmetinden bereketinden mağfiretinden yararlanmamız lazım. Özellikle bu son 10 günde hayır işlerinin artması, vakıflara yardımcı olmamız, kimsesizlere ve yetimlere el uzatmamız lazım. Biz herkese ulaşamayabiliriz ya da onlar bize ulaşamayabilir çünkü metropol büyük bir şehirdir herkese kolay kolay ulaşmak zor. O yüzden insanların komşusuna mahallede kim varsa bizim göremediklerimizi onlar görebilir güçleri yetmiyor ise bize ulaşsınlar biz yardımcı olmaya çalışalım."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha