Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, direk sorununun hem kazaya neden olabileceğine, hem de uzaktan eğitim için EBA'dan derslerine devam edecek öğrencilerin internet sıkıntısı yaşamalarına da neden olduğunu ancak Türk Telekom'a bildirmelerine rağmen hizmet alamadıklarını kaydetti.

Taş, internet sorununun giderilmesi için CİMER'e başvurduklarını belirterek, ancak sorunun bir türlü çözülmediğini ifade etti.

"Direğinizi yolun ortasından kaldırın"

Sorunun Turgut Reis Mahallesi 144 sokakta yaşandığını anlatan Taş, şunları dile getirdi:

"Turgut Reis Mahallesi kentsel dönüşümden dolayı 2 evimiz yaklaşık 3 metre yolu terk ederek geri çekildi. Bu esnada bizim AKEDAŞ ile ilgili yaşadığımız sorun çözüldü. Direği geri çekme talebinde bulunduk, geldiler çalıştılar. Sokak lambalarını trafoları geri çektiler ne hikmetse Türk Telekom’a sözümüzü geçiremedik.

Türk Telekom direği iki metre yolun ortasında, şimdi bir araba yoldan geldiği zaman Allah korusun kaza yapsa bir can kaybı olabilir. Biz dilekçe ile başvurduk Türk Telekom’a bakın bu EBA’dan dolayı öğrencilerimizin çoğu internet çekmek istiyor internet yok. Çoğu yere başvurduk ama ilgilenmiyorsunuz. Gelin şu direğinizi yolun ortasından kaldırın, bakın AKEDAŞ kaldırdı 2 metre geri çekti sizin şu direğiniz yolun ortasında kaldı. Bu caddede yazık günahtır gece yarısı biri gelir görmeden kaza yaparsa bir can kaybı olursa birinin burnu kanarsa bunun tek sorumlusu Türk Telekom’dur. Dolayısıyla biz sesimizi duyuramıyoruz dilekçe yazdık CİMER ile yazıştık ama kendileriyle sözlü iletişimde bulunduk olmadı dilekçe yazdık olmadı. Özelleşen şirketler bizi maalesef kimse kale almıyor. İnsan hayatı onlar için önemsiz. Bundan dolayı diyorum ki değerli Adıyaman basınları sayesinde sesimizi duyuruyoruz. Sizden ricam şu direk Turgut Reis Mahallesi 144 Sokak’ta 3 defa geldiler baktılar burayı bir daha kazdılar bir daha kazacaklar yazık günah değil mi kardeşim devletimizin giden parası bu. Türk Telekom’a rica ediyorum gelin şu direğinizi ortadan kaldırın caddemiz güzel bir cadde olsun. "

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha