Çelenk, yaptığı açıklamada yeni arsa tahsis işlemlerinin devam ettiğini ancak 40 arsa tahsisi olduğunu ancak arsa talebinde bulunan 80'e yakın sanayicinin olduğunu aktardı.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi 292 hektar alan üzerinde kurulu olduğunu ve arsaların tahsislerinin yapıldığını ifade eden Çelenk, şunları kaydetti:

"Şu anda 135 fabrikamız faaliyette 15,16 civarında ve inşaatı devam eden fabrikamız var. Sadece bir tane arsamız şu anda mahkemelik olduğu için onunla ilgili süreç devam ediyor.

Mahkeme süreçleri devam ettiği için o arsaya veremedik.Yalnız 2019 yılında biz kamu yararı kararı aldık, şu anda organize sanayi bölgesinin batı ve kuzey tarafında 600 dönümlük yeri kamu yararı kararı içerisine aldık.

Parselsen  projelerini tamamladı şu anda projelerimiz bakanlıkta bekliyor. Onlar da olduktan sonra 40'a yakın arsamız daha bir şeyler ancak bunlar yeterli mi değil çünkü şu anda biz de arsa talebinde bulunan 80'e yakın sanayicimiz var."

"Yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması gerekir"

Bölge teşviklerinden dolayı özellikle konfeksiyon alanında Adıyaman'a çok sayıda dışarıdan konfeksiyoncu sanayicinin talepte bulunduğunu ifade eden Çelenk, "Onlara cevap vermek için de yeni çalışmalarımız devam ediyor ancak il bazında yeni bir organize sanayi bölgesinde ihtiyaç olduğu.

Çünkü mevcut OSB’nin etrafındaki kamu yararı kararı aldığımız yerlerde belediyenin de hatasıyla imar sınırı dahilinde alındı.Bundan dolayı da arsalar çok pahalı arazi almak biraz zor.

Yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması gerekir ama bu organize sanayi bölgesinin şartlarının oluşması yola yakın olması ile il merkezine yakın olması zorunluluğu var. Bunun daha çalışmalarını zannedersem Adıyaman Valiliği tarafından devam etmektedir. Biz sadece Orman Bölge Müdürlüğü'nde talep ettiğimiz ormanlık alanda ilgili yerimiz var onun da çalışmaları devam ediyor.

Sayın valimiz bu iş üzerinde çok görüyor inşallah onu da halledersek mevcut organize sanayi bölgesinin genişleme alanı 4-5 yıl bizi idare edecek şekilde büyüyecektir."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha